Abubekir Taşyürek’in Muharrem Ay hassasiyeti

AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ‘Muharrem Ayı’nın anlamına binaen bir konuşma yaptı.

Abubekir Taşyürek’in Muharrem Ay hassasiyeti
Abubekir Taşyürek’in Muharrem Ay hassasiyeti

AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ‘Muharrem Ayı’nın anlamına binaen bir konuşma yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, önemli konuları müzakere ettikten sonra karara bağlamak üzere toplantılarına ara vermeden devam ediyor. 11 Kasım Salı günkü meclis toplantısında Muharrem Ayı’nın bilinciyle kürsüde söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, Hz. Hüseyin gibi hiçbir hesap peşinde koşmayan, kendini hakka adayan örnek bir Müslüman’ın bu vesileyle yad edilmesi, insanlık için gelecekte bundan sonraki hayatlarında da insanların bu ilkeli duruşun, bu Hüseynî duruşun örnek alınmasının insanlık açısından da çok önemli bulduklarını ifade etti.  

İnsanlık tarihi açısından çok dramatik sonuçları olan, ibret ve dikkate alınması gereken, değer verilmesi gereken, tarihi bir dramın sonucunda karşılaşılan bir trajedi ile bu ayda insanlık  tarihi karşı karşıya gelmiş bulunmaktadır diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, “Bildiğiniz gibi Sevgili Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin, Kerbela’da bugün milletimizin hiçbir şekilde gönlünde karşılık bulmayan Yezidi anlayışı tarafından katledildi. O büyük katliam karşısında asırlardan beri devam eden, onları anma, onların yaptıkları gördükleri eziyetleri, sıkıntılarını bizlerde paylaştığımızı özellikle belirtmek istiyorum. O katliamdan dolayı bu günümüze ders alma noktasında tutulan Muharrem orucunu ve Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızın hassasiyetlerini bütün samimiyetiyle anlıyoruz, paylaşıyoruz, anlamlı ve de değerli buluyoruz.

Yine yeri gelmişken ifade etmek gerekir ki, Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, ülkemizin Cumhuriyet tarihinde ilk kez Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin bu hassasiyetini dikkate alarak onlarla birlikte, onların  kanaat önderleriyle birlikte Muharrem iftarını açmıştır. Hatta o iftarda, yine bildiğiniz gibi o geleneklere uygun çatal bıçak gibi aletler de kullanılmamıştır. Bu hassasiyetler devletimizin en üst düzeydeki hassasiyetlilerini bu kardeşlerimizin, bu vatandaşlarımızın bu manadaki hassasiyetlerinin en üst düzeyde dikkate alındığına dair çok önemli anlamlı bir örnek olduğunu bu vesileyle belirtmek istiyorum.

Hz. Hüseyin gibi hiçbir hesap peşinde koşmayan, kendini Hakka adayan örnek bir Müslüman’dır. Bu vesileyle Hz. Hüseyin’in yad edilmesi ve gelecekte bu ilkeli duruşun, bu Hüseyni duruşun örnek alınmasının insanlık açısından da çok önemli buluyoruz.

 “Zalimlerle bir arada yaşamak zulmün ta kendisidir” diyen Hz. Hüseyin’in bu ilkeli duruşunun ülkemizde ve dünyada örnek alınmasını canı gönülden diliyorum. Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızın ve bu hassasiyeti paylaşan kardeşlerimizin Muharrem Ayı’nı bir kez daha tebrik ediyorum.

İnşallah, bu Hüseynî duruş, bundan sonraki bütün hayatımızda, hepimizin hayatında örnek olur. Önümüze ışıklar açar. Herhangi bir öngörüsüzlük de bulunmadan yaşanan bu ilkeli duruştan örnek alırız. Bu zulüm insanlık tarihinde bir daha tekrar edilmez diye ümit ediyorum.

Bu manada ben de Arkadaşımızın hassasiyetlerine katıldığımı belirtiyorum, hepimize saygılar sunuyorum.” dedi.


Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2014, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109