Şile’de yapılacak Meslek Lisesi için çalışmalar başladı

Şile’de yapılacak olan “Savunma Sanayi Meslek Lisesi” için Bakanlık düzeyinde yerinde inceleme gerçekleştirildi.

Şile’de yapılacak Meslek Lisesi için çalışmalar başladı
Şile’de yapılacak Meslek Lisesi için çalışmalar başladı

 Şile’de yapılacak olan “Savunma Sanayi Meslek Lisesi” için Bakanlık düzeyinde yerinde inceleme gerçekleştirildi.
  

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Şile’de açılacak olan  Savunma Sanayi Meslek Lisesinin çalışmaları ile ilgili gelişmeleri yerinde görmek ve bşr dizi incelemelerde bulunmak için Şile’yi ziyaret etti.  

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı  Mahmut Özer ve İl Millî Eğitim Müdürü  Levent Yazıcı İlk olarak Şile’de açılacak olan Şile Ayet Azer Aran Savunma Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırlık durumlarını yerinde görme ve değerlendirmeler için ilk olarak Şile Repkon Makina ve Kalıp Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketini ziyaret etti. Çalışmalar hakkında bilgi alan yetkililer. Okulun müstakil olarak yapılacağı alanı  yerinde görerek teknik bilgiler hakkında yetkililerden bilgi edindiler. 


Ziyaret ve incelemeler hakkında konuşan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı “Gururluyuz

Geçtiğimiz haftalarda  ilk müjdesini Ankara’dan  verdiğimiz ve hemen ardından İstanbul Valiliğinde gerçekleşen Protokol imza töreniyle hızla gelişmeye devam eden süreçte bugün ülkemizin savunma sanayine personel yetiştirecek ilk teknik lisesi olacak eğitim kampüsümüzün detaylarını görüşmek için Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Mahmut Özer’i ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı’yı ilçemizde misafir ettik.Savunma sanayimize büyük değer katan Repkon’ a yaptıkları çalışmalar için teşekkür ediyorum. Ayrıca Repkon tarafından inşa edilecek ve 18 ay içinde tamamlanmasını planladığımız bu teknik lise ile Şile; ülkemizin savunma sanayinde fark yaratacak. Gençlerimizin ve ülkemizin geleceği için tüm paydaşlarımızla özverili bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.
 

Ziyarette İlçe Kaymakamı  Mehmet Nebi Kaya, Belediye Başkanı  İlhan Ocaklı,Belediye Başkan Yarımcıları,Özcan Kara,Soner Berksan,Abdullah Güllüce,Ak Parti Şile İlçe Başkanı Erdoğan Akgül,  İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özen, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür ve Repkon Firması yetkilileri de bulundu.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER