Kurban Satıcıları Şile Otobanını Trafiğe Kapattı

Avrupa yakasına geçişlerine izin verilmeyen Anadolu yakasındaki kurban satıcılarının yol kapatma eylemi sürüyor. Çekmeköy`de eylem yapan kurban satıcıları, Şile otobanını trafiğe kapattı.

Kurban Satıcıları Şile Otobanını Trafiğe Kapattı
Anadolu yakasındaki kurban satıcıları, dün Ataşehir ve Üsküdar`da yolu trafiğe kapatarak eylem yapmıştı. Kurban satıcıları, yol kapatma eylemlerine bugün de devam etti. Çekmeköy`deki Şile otobanının yanında bulunan kurban pazarında satış yapan yaklaşık 100 kurban satıcısı, Anadolu yakasına geçişlerine izin verilmediği gerekçesiyle eylem yaptı. Şile otobanını Üsküdar istikametinde bir süre trafiğe kapatan kurban satıcıları, yurt dışından ithal edilen angusların Avrupa yakasında satıldığını, kendilerininse Anadolu`dan geldikleri için Avrupa yakasına geçirilmediklerini, bu nedenle mağdur olduklarını söylediler. Demir bariyerlerle otobanı yaklaşık yarım saat trafiğe kapatan satıcıların eylemi nedeniyle bölgeye çok sayıda polis ekibi geldi. Slogan atan kurban satıcıları, demir bariyerlere ellerindeki sopalarla vurarak tepkilerini dile getirdi. Eylem nedeniyle otobanın her iki yönünde kuyruk oluştu

Tepkisini dile getiren bir kurban satıcısı, "Bu ülke için canımızı veriyoruz. Tarım Bakanı, `Kurbanlarınızı götürün, elinizde kalırsa onları biz keseriz` diye açıklama yaptı. Ancak biz kurbanlarımızı satamıyoruz. Anguslar Avrupa yakasına getirilip satılıyor, biz de burada mağdur kaldık. İstanbul`da ayrımcılık ikiye bölünürse, Türkiye`de ayrımcılık yapılıyor demektir. Tüm yetkililere söylüyorum bunu yapmayın" diye konuştu

Anadolu`dan getirdiği 30 kurbanlık hayvandan sadece 2`sini satabildiğini belirten bir satıcı da, mağdur olduklarını söyledi.

Yaklaşık yarım saat süren eylemin ardından yolu trafiğe açan kurban satıcıları, sessizce dağıldı. Öte yandan Sultanbeyli`de de kurban satıcıları yolu trafiğe kapattı. Bir süre eylem yapan satıcılar, polisin uyarılarının ardından dağıldı.
ET BALIK KURUMU Şubeleri Adres ve Telefonları

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER