YÜKSEK TANSİYONDAN KORUNMA YOLLARI

Yüksek Tansiyon,Yüksek Tansiyon Nedir,Hipertansiyon,Hipertansiyon Nedir ,Hiper Tansiyondan Korunmak İçin, Yüksek Tansiyondan Korunmak İçin,Yüksek Tansiyondan Korunma Yolları

YÜKSEK TANSİYONDAN KORUNMA YOLLARI
Yüksek Tansiyon Nedir,Hipertansiyon Nedir ?

Yüksek tansiyon/hipertansiyon; , kan damarlarının duvarlarında normalden yüksek bir basınç olması demektir.

Yüksek Tansiyon Sebepleri,Hiper Tansiyon Sebepleri Nelerdir ?

Yüksek tansiyonda,  genetik yatkınlık ile beraber, şişmanlık, ileri yaş, hareketsiz yaşam şekli, fazla tuzlu beslenme, stres, aşırı alkol tüketme ve diyabet (şeker hastalığı) önemli faktörler rasındadır. Fakat ailede yüksek tansiyon olması, sizin de ille yüksek tansiyon hastası olacağınız anlamına gelmez.

Hiper Tansiyondan Korunmak İçin, Yüksek Tansiyondan Korunmak İçin,Yüksek Tansiyondan Korunma Yolları
Yüksek tansiyondan korunmak için, yapmanız gerekenler hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum.

* Öncelikli yapmanız gereken şeylerden bir tanesi, eğer, sigara kullanıyorsanız, sigarayı bırakmaktır.
* Düzenli olarak spor yapmak yüksek tansiyondan korunmak için ideal bir başlangıçtır.
* Eğer kilo probleminiz var ise, bir uzman gözetiminde, ideal kilonuza inmeniz ve kilonuzu koarumanız gerekir.
* Eğer çok fazla alkol tüketiyorsanız, ya alkol tüketimini azaltın, ya da tamamen bırakın.
* Konserve, turşu, salamur yiyecekleri günlük beslenme alışkanlığınızdan olabildiğince uzak tutmaya bakın. Çünkü bu besinler, çok fazla sodyum, yani tuz içerirler.

* Bol miktarda meyve ve sebze tüketin.
* Portakal, muz, patates, kayısı, yeşil yapraklı sebzeler, kivi ve domates gibi sebze ve meyveler, bol miktarda tüketin. Çünkü bu besinlerin içinde bulunan potasyum, kan basıncının dengelenmesini sağlar.
* Süt ve süt ürünlerini, mutlaka, günlük teketmeye gayret edin. Süt ve süt ürünlerinin içerisinde bulunan kalsiyum ve magnezyum, kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur.  Fakat bu besinlerin yağsız olanlarını tercih etmeniz, kolesterol seviyesini yükseltmemek için gereklidir.

* Doymuş yağlardan uzak durun. Çünkü doymuş yağlar, kolesterol içerir ve kalp hastalıkları riskini artırır. Koyun eti, hayvansal yağlar, yağlı sığır eti, tam yağlı süt ve peynir, bol miktarda doymuş yağ içerir.

Tercih edeceğiniz besinler;

Bitkisel sıvı yağlar, yağsız süt, yoğurt  ve peynir, Kepekli ekmek, tavuk ve balık eti, kuru baklagiller, ızgara, haşlama ve buğulama yöntemi ile pişirilmiş besinler, sebze ve meyveler…

Uzak Durmanız Gereken Besinler;
Margarin ve tereyağ, yağlı süt ve krema, beyaz undan yapılmış ekmek, salam, sucuk, sosis, sakatat, kırmızı et,Katı yağlar, hanur işleri,kızartmalar, aşırı şekerli ve tzulu besinler-içecekler, hazır meyve suları…

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER