Kansızlığa iyi gelen besinler

Kansızlık hayatımızın bir parçası demicem fakat bir çok insanda görülen ve erken önlem almadığı taktirde en ufak rahatsızlıklarda bile kansızlık nedeniyle halsiz kalan ve halden düşen bir hastalıktır.

Kansızlığa iyi gelen besinler
Kansızlığa iyi gelen besinler

Kansızlık hayatımızın bir parçası demicem fakat bir çok insanda görülen ve erken önlem almadığı taktirde en ufak rahatsızlıklarda bile kansızlık nedeniyle halsiz kalan ve halden düşen bir hastalıktır.

Hasta olmamak için en ufak yaştan itibaren kendinize dikkat edin ve doktor gözeteminde aşağıdaki besinleri tüketin…

Kansızlığa İyi Gelen Yiyecekler

Kansızlık en başta kadınların sorunudur. Demir eksikliği ile baş gösteren aneminin doğal ilaçları vardır.

KARACİĞER
Karaciğer, sığır eti, süt, yumurta, peynir ve balık B12 vitamini açısından çok zengindir. Bu besinler içinde karaciğer ise tam bir demir ve B12 deposudur. Halk tabiriyle kan yapar.

SEBZELER
Koyu yeşil yapraklı sebzeler, folik asit zenginidir. Ispanak, brokoli, kuşkonmaz ise bol miktarda demir de içerdiğinden kansızlığa ilaç gibi gelir.

KEÇİBOYNUZU
Pekmezi kansızlığa çok iyi gelir. İyi bir demir deposudur. Gün içinde 2-3 tatlı kaşığı yenir ise erkekler için iyi bir afrodizyaktır ve cinsel gücü artırır. Kadınlarda görülen anemi için çok yararlıdır.

ÜZÜM VE DUT
Her ikisi de hem B12 vitamini hem demir açısından zenginidir. Kansızlık çekenlerin bolca yemesi gerekir.

ISIRGANOTU
Isırganotu, kan yaptırıcı özelliği nedeniyle, kansızlığa karşı mutlaka kullanılması gereken bir bitkidir. Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış ısırganotu, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve süzülür. Bu çay günde 3-4 bardak içilir.

ASLAN PENÇESİ

Çok fazla bilinmeyen arslanpençesi otunun çayı kansızlığa iyi gelir. Gün boyunca 3 bardak taze demlenmiş çay içilmesi önerilir.

DENİZ ÜRÜNLERİ
Demir içeren deniz ürünleri de kansızlığa iyi gelen yiyecekler arasında. Sardalye, hamsi, midye ve istiridye ihtiyacınız olan vitaminleri size sağlayacaktır. Uzmanlara göre demir bakımından en zengin yiyeceklerden biri istiridye.

TAM TAHILLAR
Vejetaryen olabilirsiniz, ya da et ürünlerini sevmiyor olabilirsiniz. O zaman size meyve ve sebzelerin yanında birkaç seçenek daha önerelim: tam tahıllar, baklagiller, kuru yemişler. Ceviz, barbunya, bezelye kansızlığa iyi gelen yiyeceklerin başında geliyor. Yarım kase ceviz içi 3,75 mg demir içeriyor.

SAKATAT VE KÜMES HAYVANLARI
Doktorunuz sizde de kansızlık olduğunu söylediyse sakatatlar ve kümes hayvanları kansızlığınıza iyi gelecektir. Tavuk, hindi, ördek ve biftek, kuzu eti, özellikle de ciğer kansızlığa iyi gelen yiyecekler arasında. Bu besinlerin hepsi B12 vitamini ve folik asit bakımından çok zengin.



Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2015, 22:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER