Sancaktepe’ de Kurban Bayramı hazırlığı

Sancaktepe Belediyesi her bayram olduğu gibi bu bayramda vatandaşların mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Sancaktepe Belediyesi tarafından Kurban Bayramı dolayısı ile kurban kesim ve satış yerleri kuruldu. Bu kurban kesim alanlarında güvenli kesimin ve hijyenik şartların sağlanması için ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sancaktepe’ de Kurban Bayramı hazırlığı
Yaklaşan Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında Sancaktepe Belediyesi bünyesinde kurban çalışmaları başladı. Oluşturulan ekiple, kurban satış ve kesim yerlerinde denetimlerine başladı.

Sancaktepe  Belediye Meclisince alınan karar gereği, belediyenin belirlediği yerler dışında kurban kesimi ve satışı yasaklandı. Zabıta ekipleri ile Tarım İl Müdürlüğü görevlileri, kurbanlıkları kontrolden geçirdikten sonra satış yerlerine girmesine izin veriyor. Vatandaşların, kurbanlarını hijyenik koşullarda kestirebilmesi için de kesim alanlarının temiz olmasına özen gösteriliyor. Sancaktepe Belediyesi tarafından halkın kullanımına açılan kurban kesim alanları; Kemal Türkler Mahallesi, Sarıgazi Mahallesi, Samandıra açık otopazarı, Samandıra Veysel Karani Mahallesi, Samandıra Merkez Pazarı şeklinde belirlendi.

Belediye kurban hizmetlerinde titiz davranıyor

Sancaktepe Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzur içinde geçirebilmesi için bir dizi önlem aldı.
Sancaktepe’de belirlenen bu yerlerin dışında kurbanlık satışı yasaklandı. Kurbanlıkların getirilmeye başlandığı satış yerlerinde görevlendirilen veteriner hekimler, hayvanları muayene ederek, menşe şahadetnamesini kontrol ediyor.  Satış yerleri tek tek numaralandırılırken, kurbanlık niteliği taşımayan hayvanlar, kurulan karantina çadırına alınacak.

Kurban kesimleri de satış yapılan bölgelerdeki kesimhanelerde gerçekleştirilecek. Komisyon pis su gideri bulunan, temizlik ve hijyen şartlarına sahip bazı oto yıkama yerlerinde de kurban kesimine izin verdi. Bu yerlere Sancaktepe Belediyesi'nin izin verdiğine ilişkin pankartlar asılacağı belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER