14 ilden gelen aileler “Kardeş Aile”leri ile kaynaştı

Sancaktepe Belediyesi “Mutlu Evler” projesi kapsamında, büyük ailemiz olan ülkemizde, aileleri arasında kardeşlik hukuku çerçevesinde dayanışma ve yardımlaşma uygulamalarını yaygınlaştırmak amacıyla başlattığı “Kardeş Aile” çalışmasını başarı ile yürütüyor.

14 ilden gelen aileler “Kardeş Aile”leri ile kaynaştı

Sancaktepe Belediyesi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yürüttüğü çalışmalarına gün geçtikçe yenilerini eklemeye devam ediyor.  Sancaktepe Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi,“Mutlu Evler” projesi kapsamında yürütülen çalışmalarla başta Sancaktepeli ailelere yönelik gerçekleştirilirken etkinliklerinin yanına ülke çapında yaptığı çalışmaları da ekliyor.  Sancaktepe Belediyesi,  manevi kardeşlik köprülerini sadece İstanbul’da değil,  ülkemizin tüm illerindeki mağdur ve muhtaç aileleri kapsayacak şekilde tesis etmek amacıyla başlattığı çalışmanın ilk ayağında 14 değişik ilden gelen 14 aileyi üç gün süreyle İstanbul’da ağırladı.

Ailelerin Sancaktepe’ye gelmesi ile ilk tanışma 17 Şubat Cuma günü Fatih Kafe’de öğle yemeği ile gerçekleşti. Arkasında By Otel’de Cumartesi günü kahvaltılı program gerçekleştirildi. Ev sahipliğini Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Muhammed Ali Cankatar’ın yaptığı programa, 14 ilden gelen  14 aile ve kardeş aile ile birlikte İstanbul Milletvekilleri,  M. Belma Satır ve Osman Poyraz da katıldı. Misafirlerine ve kardeş ailelere hitaben bir konuşma yapan Muhammed Ali Cankatar, projenin önemine dikkat çekerek hedeflerini belirtti.

Cankatar, “Projenin kapsamı yeryüzünün tüm coğrafyaları olmakla beraber; ‘yakından başlama’ ilkesi çerçevesinde Anadolu’dan başlanarak ilkemizin insanına öncelik tanınmıştır. Kardeşlik hukuku çerçevesinde dayanışma ve yardımlaşma uygulamalarını yaygınlaştırmak amacıyla yapılan bu çalışma, ülkenin manevi değerlerini yaşatma ve yeni nesillere aktarma amaçlıdır” dedi. Cankatar, misafir ailelere seslenerek kendilerini evlerinde hissedeceği ve yeni şeyler öğrenerek kendi yuvalarına döneceği bir hafta sonu etkinliği yapacaklarını söyledi.

“Kardeş Aile Projesi “ ile kent yaşamını bilen, kent kültürünü benimsemiş kentli aileler ile farklı illerden gelen ailelerin arasında kardeşlik bağı oluşturulmasının hedeflendiğini söyleyen İstanbul milletvekilleri,  M. Belma Satır, hükümet olarak aile konusuna verdikleri öneme dikkat çekti. İstanbul Milletvekili Osman Poyraz da, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığının AK Partinin iktidarında kurulduğunu belirterek, bunda amacın ise  güçlü aile yapısının kurulması olduğunu belirtti.

Cumartesi ve Pazar günleri devam eden programda ağırlıklı kültürel geziler yapıldı. Bu kapsamda Kardeş Aileler,  önce Eyüp Sultan sonrasında sıra ile Sultan Ahmet, Ayasofya ve Yerebatan Sarnıcı’nı gezdiler. Ayrıca Üsküdar Aziz Mahmut Hüdai türbesi ve Üsküdar gezileri yapıldı.  Boğaz Turu ve Tur içinde öğle yemeğinde bir arda olan aileler akşam saatlerinde Samandıra Kültür Merkezi’nde film seyredip, fasıl eşliğinde akşam yemeği, arkasından da semazen gösterisini izlediler.  Akşam yemeğine Kardeş aileler ve Sancaktepe kadın Koordinasyon Merkezi Mahalle Anneleri katıldı. Yemek sonunda ailelere Laptop ve bazı hediyeler verildi.

Programın son günü olan Pazar gününde ise geziler sonrası Kardeş Aileler memleketlerine uğurlandı. Kardeş Aileler, bu proje de yer aldıklarından dolayı çok memnun olduklarını ifade ettiler.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2012, 18:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER