Sivrisinekten nasıl kurtulunur?

Sivrisinek ısırığı kaşıntısı nasıl geçer, sivrisinekten nasıl kurtulunur?

Sivrisinekten nasıl kurtulunur?

Sivrisinekten nasıl kurtulunur?

Sivrisinek ısırığı kaşıntısı nasıl geçer, sivrisinekten nasıl kurtulunur?
İstanbullular sivrisinek istilasıyla uğraşıyor. Sarıyer, Avcılar ve Bahçelievler'in ardından Eyüpsultan, Kartal, Ataşehir ve Üsküdar ilçelerine de yayılmaya başlayan sivrisinekler ısırdığı yerde morarma, şişkinlik ve kızarıklık yapıyor. Peki, Sivrisinek ısırığı kaşıntısı nasıl geçer, sivrisinekten nasıl korunur?
İstanbul'da, Sarıyer, Avcılar ve Bahçelievler'in ardından Eyüpsultan, Kartal, Ataşehir ve Üsküdar'da da görülmeye başlayan sivrisinekler, İstanbullularda endişeye neden oldu. Kent genelinde çoğalan, ısırdığı bölgelerde kızarıklık ve şişkinlik yapan sivrisineklerden şikayet eden vatandaşlar, yetkililerin hemen önlem almasını istiyor.


SABAHA KADAR UYUTMUYOR

Bahçelievler'de oturan Burak Arı, yaklaşık 1 aydır sivrisinek şikayetlerinin olduğunu söyledi. Sivrisineklerin ısırdığı yerlerin şiştiğini belirten Arı, sıcağın etkisi ve sivrisineklerden dolayı sabaha kadar uyuyamadığını ifade etti.

ISIRDIĞI YERLER MORARIYOR ve İZ BIRAKIYOR

Arı, çocuğunun uzuvlarında ısırıklardan dolayı morardığını ancak daha sonra iyileştiğini ifade etti. İlçede oturan Mediha Arı ise sivrisineklerden rahatsız olduğunu anlattı. İlaçlamanın 2 gündür durduğunu dile getiren Arı, sivrisineklerin bacaklarını ısırdığını da kaydetti.

Avcılar'da ikamet eden Emrah Karakartal, sivrisinek sorununun bu sene çıkmaya başladığını, daha önce böyle bir şeyin olmadığını söyledi. Sivrisineğin, birkaç hafta önce çocuğunun gözünün üstünü ısırdığını, bu nedenle şiştiğini aktaran Karakartal, eczaneden aldığı kremi kullandıktan sonra iyileştiğini belirtti. Sineklerin Yeşilkent Mahallesi'nde dereden gelebileceğini kaydeden Karakartal, "Sivrisinekler, zehirli herhalde ısırdığı zaman iz bırakıyor, şişme, alerji tarzı şeyler oluşturuyor. Ben kendi çocuğumda gördüm." dedi.

Üsküdar'da ikamet eden Şule Kandemir, bahçede otururken sivrisinek tarafından defalarca ısırıldıklarını, önceki senelere göre vücudunun buna farklı tepki verdiğini dile getirdi. Kandemir, sineğe önlem için her yöntemi denediklerini vurgulayarak, "Ancak onlar bile fayda etmedi. Normalde eşimi sinek çok ısırmaz ancak bahçede oturunca anında sinek tarafından ısırılıyor. Çocuklarımız da aynı şekilde. Ben de bahçedeyken bu duruma maruz kaldım. Önceki senelerde de vardı ancak bu sene daha fazla ve daha farklı. Onlarca sinek ısırığı ayağımda var." diye konuştu.

Sarıyer'de oturan Nimet Kara da kızının sinek tarafından ısırıldığını, bu kısmın aşırı şiştiğini ve kızardığını belirtti.

Kara, bunun normal bir sinek ısırığına benzemediğine dikkati çekerek, "İlk birkaç saat sadece kaşındı. Sonra sineğin ısırdığı ayağı şişmeye başladı ve aşırı kızardı. Bir gün boyunca geçmeyince hastaneye gittik. İğne yaptılar ancak hala şişlik devam ediyor. Sineğin ısırdığı yerin etrafı morardı." şeklinde konuştu.

SİVRİSİNEK ISIRIĞI KAŞINTISI NASIL GEÇER?

Kaşıntı ve kızarıklığı hafifletmenin en etkili ve kolay yöntemlerinden biri 10 dakikalık soğuk kompres uygulamaktır.

Sivrisinek ısırığına bir parça diş macunu sürerseniz kaşıntısı geçer ve şişkinliğini alabilir.

Sivrisinek ısırığı için kullanılan yaygın yöntemlerden biri de limon kolonyasıdır. Şişliğin inmesi ve mikropların dağılması için kaşıntı başladığı anda limon kolonyası ya da limon suyu sürmeniz, sivrisinek ısırığı kaşıntısını hafifletecektir.

Tuzlu su da mikropları öldürmede etkili bir yöntem olduğundan, kaşıntıyı geçirmek için de kullanılır. Bunun için; bir çay bardağı suya bir şeker kaşığı tuz ekleyin ve içerisinde çözülene kadar karıştırıp sivrisinek ısırığının olduğu bölgeye sürün.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109