Radyoloji'de yeni dönem

Sağlık Bakanlığı “Teletıp” projesinin ilk adımı olan "e-radyoloji" ile MR, tomografi, EKG, sintigrafi sonuçlarını elektronik ortamda saklayabilecek.

Radyoloji'de yeni dönem
Radyoloji'de yeni dönem

Sağlık BakanlığıTeletıpprojesinin ilk adımı olan "e-radyoloji" ile MR, tomografi, EKG, sintigrafi sonuçlarını elektronik ortamda saklayabilecek.

Sağlık Bakanlığı “Teletıp” projesinin ilk adımı olan "e-radyoloji" ile, birçok hastalığa tanı konulmasına ve tedavinin planmasına olanak sağlayan MR, tomografi, EKG, sintigrafi, Direkt X-Ray, USG, mikroskopi, mamografi, CT, CR ve anjiyografi sonuçları, elektronik ortamda değerlendirilerek vakalar incelenecek.
 
Hastanın sonucu hekime yorumlatmasına gerek kalmayacak sistem sayesinde, tekrarlanan tetkikler engellenmiş olacak, hastanelerin film maliyetleri azalacak, radyolojik görüntülerin ve bu görüntülere ait raporların tedavinin her seviyesinde yetkilendirilmiş klinisyenler ile paylaşımı sağlanabilecek.
 
Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Hakkı Öztürk, "E-Radyoloji ile elektronik ortamda vaka değerlendirmesi yapılabilecek, tekrarlanan tetkikler engellenmiş olacak, hastanelerin film maliyetleri azalacak, radyolojik görüntülerin ve bu görüntülere ait raporların tedavinin her seviyesinde yetkilendirilmiş klinisyenler ile paylaşımı sağlanabilecek" şeklinde konuştu.

HASTANELER İÇİN TIKLA

MHRS, MERKEZİ RANDEVU SİSTEMİ

ONLİNE RANDEVU ALMAK İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2014, 19:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109