Özel hastanelerde 12 TL işkencesi Hastane görevlileri ve hastalar karşı karşıya geldi.

Özel hastanelerde 12 TL işkencesi Hastane görevlileri ve hastalar karşı karşıya geldi.

Özel hastanelerde 12 TL işkencesi Hastane görevlileri ve hastalar karşı karşıya geldi.
Özel hastanelerde 12 TL işkencesi
Hastane görevlileri ve hastalar karşı karşıya geldi.

Devlet hastanelerinde muayene olan hastalardan 5 TL, özel hastanelerden ise 12 TL fark alınıyor. Fakat bu ödenen 12 TL, özel hastanelerle hastaları karşı karşıya getiriyor.
Önceden kredi kartıyla ödenmeyen 12 TL'lik katkı paylarında kredi kartı sorunu çözülmesine rağmen yeni problemler ortaya çıktı. Muayene olmak için ödeme yapan hastalar fatura istiyor fakat olumsuz yanıt alıyor. Böylece hastane koridorlarında zaman zaman tartışmalar yaşanıyor. Hastalar bunu "12 TL işkencesi" olarak yorumluyor...

Konuyla ilgili olarak HABERTURK.COM'a konuşan Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği Genel Başkanı Reşat Bahat, "Kredi kartıyla ödeme sorunu ortadan kalktı. Ama bu ödeme için fatura kesemiyoruz. Hastalar da doğal olarak karşılığında fatura istiyor. Fatura veremediğimiz için maliyeye kadar gidip şikâyet ediyorlar" dedi.

ÜCRETLER EŞİTLENSİN

Eczacıların katkı payı için eylem yaptığını anımsatan Bahat, "Devlet buna 'Kamu hastanelerinin katkı payları ücretlerini siz alın, özel hastanelerinkini ise kendileri alsın' dedi. Böylece ezcacılar eylemlerinden vazgeçti. Aslında biz katkı payı ücretlerinin eşit olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bahat, "Devlet hastanelerine gidenler 5 TL katkı payı öderken, özel hastanelere gelenler neden 12 TL ödeme yapıyor?" derken, "Bu ücretler eşitlenirse sorun ortadan kalkar" diyerek sözlerini noktaladı.

KATKI PAYI KALDIRILSIN
Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ise katkı paylarının tamamen kaldırılması gerektiğini ifade ederken, "Vatandaş primini ödüyorsa ilave katkı almanın anlamlı olduğunu düşünmüyorum. Özel hastaneler 12 TL için fatura keserlerse aşırı vergiler ödeyecekler. Fatura yerine tahsilat makbuzu da verilebilir" dedi.

Vatandaşla özel hastanelerin karşı karşıya getirildiğini kaydeden Kahveci, "Bir an önce katkı payları kaldırılmalı. Vatandaşlarımız sağlık hizmetlerine katkı paylarından dolayı erişemeyebiliyor. SGK ise kötüye kullanımı önlemek için katkı payı sisteminin olması gerektiğini savunuyor. Bence pratikte bu paydan vazgeçilmeli" şeklinde görüş verdi.

BEGÜM ÇELİKKOL/ HABERTURK.COM

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER