Otizmde Söz Anneler de!

Maltepe Kent Konseyi ve Engelsiz Hayat Dayanışma Derneğinin ortaklığıyla "Anneler Otizmi Anlatıyor" etkinliği üç gün boyunca sürdü.

Otizmde Söz Anneler de!
Otizmde Söz Anneler de!

Maltepe Kent Konseyi ve Engelsiz Hayat Dayanışma Derneğinin ortaklığıyla "Anneler Otizmi Anlatıyor" etkinliği üç gün boyunca sürdü. İlk günü Beşiktaş Levent Kültür Merkezi’nde, ikinci günü Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde, üçüncü ve son günü olan 03 Nisan 2015’de Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi Nazım Hikmet Salonu’nda gerçekleştirildi.

 “Anlamak için dinleyin Çözmek için kulak verin"

Tecrübeyi paylaşmak hayatı kolaylaştırır” sloganıyla davetin duyurusunun yapıldığı etkinliğe yoğun katılım sağlandı. Çeşitli STK’lar, dernekler, engelliler, Mersin’den Ankara’ya kadar katılım gösteren sivil halk ve Maltepe Belediyesi meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda öncelikle Maltepe Kent Konseyi’nin başkanı Esra Kaya Erdoğan konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasında ilk olarak katılımcılara teşekkür eden Kaya; ajitasyondan ve acımadan uzak, farkındalıkların arttırıldığı bu panelin düzenleyicilerinden olmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu ifade etti. Otizmli bir çocuğun annesi olmak bilgelik yolculuğuna çıkmaktır dedikten sonra Mersin’de yaşayan otistik çocuk sahibi Özgür Gürbüz Pektaş’ın sözlerini iletti;

“Hayatta hiçbir şey istediğin gibi olmayabilirmiş, öğrendim. Hayat beklentilerini sana sunmayabilirmiş, kabul ettim. Farklılıklarımıza saygıyla eğilmek gerekirmiş, şükrettim. Gece ne kadar karanlık ve fırtınalı olursa olsun, ertesi sabah güneş açıp hava güllük gülistanlık olabilirmiş gözlerimle gördüm” sözleri salondan büyük alkış aldı.  Daha sonra Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu söz alıp; “Dünya’da en çok engelli derneği, federasyonu, konfederasyonu bulunan ülkeyiz; ancak hala daha engelliler için gerekli düzenlemeleri ve farkındalıkları yerleştirebilmiş değiliz.” dedi. Üç oturum şeklinde gerçekleşen panelin moderatörlüğünü Kuyumcu yerine getirdi.

Toplantının ilk oturumunda Kuyumcu Otizmli çocukların annelerinden, kendilerini ve çocuklarını tanıtmalarını ve yaşadıkları deneyimleri kısaca aktarmalarını istedi. Anneler hikayelerinden kısaca bahsettikten sonra ikinci oturum olan eğitim de yaşadıklarını sıkıntıları ifade ettiler. Son olarak sosyal yardım oturumunun gerçekleştirildiği panelin bu bölümünde yardım ve engellilik ilişkisine değinildi. Herkesin farkındalıklarının arttığı, dinleyicilerin interaktif bir şekilde etkinliğe katılarak panelin bir parçası haline geldiği çıkarımlarla sonuçlandı. Kısa süre içerisinde, Maltepe Kent Konseyi ve Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği tekrardan bir araya gelip Maltepeliler için yeni projeler gerçekleştireceklerini belirttiler.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2015, 20:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER