Mevsimin en faydalı meyvesi ÜZÜM

Mevsimin en faydalı meyvesi ÜZÜM

Mevsimin en faydalı meyvesi ÜZÜM
Mevsimin en faydalı meyvesi
A, B1, B2, C vitamininin yanı sıra bünyesinde potasyum, magnezyum içeriyor...

A, B1, B2, C vitamininin yanı sıra bünyesinde potasyum, magnezyum içeren üzümün insan sağlığı açısından tek başına bir eczane olduğu araştırmalarla da kanıtlandı. Üzümün yararlarının sayılamayacak kadar çok olduğunu dile getiren araştırmacılar, özellikle baş ağrısı ve kansere karşı üzümün koruyucu etkisi olduğunu da belirtiyorlar.

Üzümün faydaları saymakla bitmez...

-Üzüm bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

-Böbrek ve karaciğerin işlevini artırır, karaciğer hastalıkları ve kansızlığın tedavisinde etkilidir. Kanın temizlenmesine, vücutta yağların erimesine yardımcı olur.

-Vücutta biriken zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar.

-Yağlı bileşiklerin kılcal birikmesini engelleyerek ve kanı sulandırarak kalp-damar sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. İçerdiği resveratrol maddesi sayesinde kansere karşı vücudu korumakta görev alır. Vücudu virüslere karşı dirençli hale getirir. Kabuk ve çekirdekleri mideye zarar vermeden sindirimi hızlandırır, bağırsak sisteminin çalışmasını düzenler, bağırsak sancısını giderir.

-Hamilelikte veya bacaktaki şişliklerin giderilmesinde ekşi üzüm suyu lapası şiş uzuvlara sarılmalıdır.

-Sedeften kaynaklanan yaralara sürülerek şifa bulunur. İçerdiği besin, vitamin ve mineraller sayesinde güzellik iksiri ve zayıflama rejimlerinde kullanılır.

-Beynin enerji kaynağıdır.

-Cildin taze ve temiz bir görünüm almasını sağlar, alerji ve kireçlenmelerde iltihap oluşumunu engeller.

-Kuru üzüm ağız kokularını giderirken, akciğer hastalığına, asap bozukluğuna, unutkanlığa, kansızlığa, karaciğer zafiyetine, ses kısıklığına iyi gelir.

-Üzüm yaprağı suyu dizanteriye ve göz nezlesine karşı şifalıdır. Taze üzüm, anne sütünü çoğaltır. Böbrek hastalıklarına taze üzüm iyi gelir. Kansere karşı bol bol taze üzüm yenilmelidir.

-Tatlı üzüm cinsel gücü kuvvetlendirir. Taze üzümle kuru üzüm birlikte yenirse bağırsak hastalıklarına ve kolite iyi gelmektedir. Kara üzüm, kalp, karaciğer, dalak, mide ve sinir hastalıklarına şifa verir, kalbi kuvvetlendirir, nefes darlığına iyi gelir.

-Öksürüğü keser; balgamı giderir, ağız içi yaralarını iyileştirir.

-Vücudun aşırı derecede yorgunluğu ve bitkinliğinde kuru üzüm hoşafı içilmelidir.

-Kuru üzüm iç yağ ile dövülüp derin ve iltihaplı yaralar üzerine konursa, iltihabı dışarı çıkarır, siğillerin üzerine konursa eritir. Kuru üzüm el ayak titremesine ve sinir zafiyetine iyi gelir, ses kısıklığını giderir.

-Aşırı adet kanamasını önlemek için kuru üzüm yenilmelidir.

-Sarı üzüm sedef hastalığına iyi gelir.

-Diş ağrısına karşı üzümle sarımsak kaynatılıp gargara yapılmalıdır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109