Kordon kanı için bütçenizde yer açın

Sadece doğum sırasında alınabilen kordon kanı, başta kanser ve anemi gibi kan hastalıkları olmak üzere 80'den fazla hastalığın tedavisinde kullanılıyor.

Kordon kanı için bütçenizde yer açın
 Kordon kanı için bütçenizde yer açın

Sadece doğum sırasında alınabilen kordon kanı, başta kanser ve anemi gibi kan hastalıkları olmak üzere 80'den fazla hastalığın tedavisinde kullanılıyor.  

Yaşam Bankası yetkilisi Serdar Burku, “Çok basit bir işlem olan kordon kanı alımının bedeli sadece 2750 lira. Yani ortalama bir cep telefonu için ayıracağınız ücreti ödeyerek çocuklarınızın geleceğine yatırım yapabilirsiniz” dedi
Doğum, dünyadaki en mucizevi olaylardan biri. Sadece doğum sırasında alınabilen kordon kanı ise günümüzde kan hastalıkları, anemi ve kanser başta olmak üzere 80'den fazla hastalığın tedavisinde kullanılan bir şifa aracı. Bu konuda bilinç her geçen gün artsa da 80 milyonluk nüfusa sahip Türkiye’de saklanan kordon kanı sayısının sadece 30 bin adet civarında. Avrupa’nın en güçlü aile biyobankası FamiCord Group’un 14 yıldır Türkiye’deki iş ortağı Yaşam Kordon Kanı Bankası, kordon kanı saklama oranını artırmak için yoğun bir faaliyet gösteriyor.  


Türkiye’nin her yanında eğitim
Yaşam Bankası FamiCord Group Yetkilisi Serdar Burku, her ay İstanbul başta olmak üzere ülkenin dört bir yanında eğitim düzenlediklerini söyledi. Bu eğitimlerle anne adayları ve eşlerini alanında uzman doktorlar, doğum koçu ve hamile eğitmenleriyle buluşturduklarını kaydeden Burku, “Yaşam Bankası aynı zamanda kök hücre tedavisi yapan doktorlar aracılığıyla, kordon kanının saklanmasının önemini ailelere anlatıyor. Banka, sadece 2016’da gerçekleştirdiği eğitimlerle 1500’ün üzerinde aileyi bilgilendirdi ve bu konudaki çalışmalarını daha da genişleterek devam ettirmeyi hedefliyor” dedi. 
Kordon kanı en değerli yatırım
“Bebeğinizin kordon kanı ve dokusundan elde edilebilecek kök hücrelerini saklatmayı, ailenizin sağlığı için yaptığınız değerli bir yatırım olarak görebilirsiniz” diyen Serdar Burku şöyle devam etti: “Kordon kanı ve dokusu sadece doğum sırasında alınabildiğinden bu, telafisi mümkün olmayan bir karar. Kordon kanı bebeğe ve anneye herhangi bir zarar vermeden, bebeğin göbek bağı kesildikten hemen sonra, sadece 2-3 dakika süren bir işlemle kolayca alınabiliyor. Üstelik elde edilen kök hücreleri, diğer kaynaklardan elde edilebilecek kök hücrelerden daha üstün olduğu için tedavide kısmi doku uyumu ile, öncelikle bebeğinizin kendisi, kardeşleri ve hatta ebeveynlerin olası hastalıklarının tedavisinde kullanılabilir.”


Saklama için yıllık 100 Euro


Serdar Burku, başta ailesinde kan hastalıkları öyküsü bulunanlar, tüp bebek tedavisi görenler veya ilerleyen yaş gebelikleri olmak üzere, tüm ailelerin doğumdan önce mutlaka bu konuyu araştırması ve hekimlerine danışması gerektiğini hatırlattı. Burku, “Kordon kanı saklama konusunda yeterince bilgi sahibi olunmadığı için bu işlemin ücretinin çok yüksek olduğu gibi yanlış bir algı var. Halbuki kordon kanı almanın maliyeti sadece 2750 TL. Şöyle bir örnek vermek istiyorum: DORinsight firmasının geçen yıl yaptığı araştırma, Türkiye’de cep telefonu değiştirme sıklığının 2,5 yıl, buna ayrılan bütçenin ise ortalama 3102 TL olduğunu ortaya koydu. Bu araştırma sonucuna bakıldığında ortalama bir cep telefonu için ayıracağınız ücreti ödeyerek çocuklarınızın geleceğine yatırım yapabilirsiniz. Bunun dışında saklama bedeli olarak yıllık 100 Euro ödemek yeterli” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109