Kendi kanınızla gençleşin

Teknolojinin son yıllarda müthiş bir yükselme dönemi içerisine girmesi, ilgili pek çok sektörde de köklü değişimler yaşatıyor.

Kendi kanınızla gençleşin

Değişimi en hızlı yaşayan alanlardan biri olan tıbbi estetik sektöründe teknoloji kullanımının artması, her geçen gün yeni gelişmelerin ortaya çıkmasına da olanak sağlıyor. Bu gelişmelerden biri de PRP (Platelet Rich Plasma).

PRP adı verilen söz konusu tedavi yönteminde kişinin kendi kolundan alınan kan, çeşitli yöntemlerle mineral bakımından zenginleştiriliyor, güçlendiriliyor ve ardından cildin tedaviye ihtiyacı olan bölgelerine enjekte ediliyor. Hiç bir kasılma uyuşma gibi bir etkisi olmayan bu yöntem cildinizin kendi kendini gençleştirmesini sağlıyor. İstenirse PRP yönteminin etkinliği artırmak için, kanın pıhtılaşmında görev alan trombositten, zengin plazma kısmının içine DNA aktivatörleri ve vitaminler katılarak enjeksiyon yapılabiliyor. Böylece kalıcı ve etkin çözümler elde ediliyor.

Söz konusu tedavi hakkında bilgi veren Özel Ataşehir EsteRoyal Polikliniği'nde görevli Dr. Ebru Başyurt, gerçekleştirdikleri uygulamanın kısa bir süre içerisinde kendisini belli etmeye başladığını belirtti.

"Etkiler hemen görülmekle beraber, 2-4 hafta içinde daha belirgin hale gelir. Uygulamalar 2 hafta ara ile 3-5 seans olacak şekilde yapılır. Etkisi 12 - 14 ay kadar sürmektedir. Her yıl bir kür yapılması halinde cilt gerginliğini ve parlaklığını hiç kaybetmeyecektir" diyen Ebru Başyurt gerçekleştirilen bu tedavinin fayda sağladığı alanlar hakkında, "Sivilce izlerini yok eder, ciltteki lekeleri azaltır, ince kırışıkları yok eder, cilt çatlaklarını kronik yara izlerini onarır, saçlı deride; saç dökülmelerini önler, saçların kalitesini artırır, saç ekimi öncesinde ve sonrasında tedaviyi desteklemek için kullanılır, kol altı ve bacak içi sarkmalarını toparlar, yüz ve boyun cildini gerginleştirir ve parlatır, eldeki kırışıklık ve çatlamaları tedavi eder" dedi.


 

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2012, 22:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER