Kas geliştirici ilaç kullananlar Dikkat?

Kas geliştirici ilaçları kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir.

Kas geliştirici ilaç kullananlar Dikkat?
Kas geliştirici ilaç kullananlar Dikkat?

Kas geliştirici ilaçları kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir.

Opr. Dr. Arif Yavuz Aksoy, Sağlık Bakanlığı'nın yakın takibe aldığı kas geliştirici ve takviye gıdalar konusunda merak edilenleri yanıtladı...

Sağlık Bakanlığı büyüme hormonları, antibiyotikler, anti-histaminikler ve antidepresanların reçetesiz bilinçsizce ve amacı dışında kullanımının önlenmesine yönelik denetimlerin yapılması için illere uyarıda bulundu.

Açıklamada, Anti Doping Ajansın (WADA) yasak ilaçlar listesinde yer alan, takviye edici gıdalar, sporcu gıda veya gıda karışımı ürünlerin, ülkeye kaçak yollardan girmesinin ve reçetesiz veya izinsiz kullanımının engellenmesi amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında çalışmalar yürütüldüğü bildirildi.

Peki kimler kas geliştirici ve takviye gıdaları kullanabilir? Sporcu gıda veya gıda karışımı ürünlerin zararları var mıdır ?

Opr. Dr. Arif Yavuz Aksoy bu soruların cevabını Esra Duygu Mahanoğlu’nun sunduğu Sağlık Raporu’nda verdi.

Aksoy, Sağlık Raporu’nda ayrıca son günlerde oldukça konuşulan MS yani diğer adıyla Multiple Skleroz hastalığı ile ilgili de merak edilenleri anlattı.

Merkezi sinir sistemi hastalığı olan MS tanısında MR görüntüleme yöneminin önemine değinen Opr. Dr. Arif Yavuz Aksoy, MS tanı araştırmaları sırasında belden su alınması gerekliliği konusunda da bilgiler verdi:

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2014, 19:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER