KANSER TARAMA TIR’I, ATAŞEHİR ÖRNEK MAHALLESİNDE

Mobil Kanser tarama Tırı, Ataşehir Örnek Mahallesi Aile Sağlık Merkezi Bahçesinde 30 gün süreyle hizmet verecek.

KANSER TARAMA TIR’I, ATAŞEHİR ÖRNEK MAHALLESİNDE
KANSER TARAMA TIR’I, ATAŞEHİR ÖRNEK MAHALLESİNDE

Mobil Kanser tarama Tırı, Ataşehir Örnek Mahallesi Aile Sağlık Merkezi Bahçesinde 30 gün süreyle hizmet verecek.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kanser Daire Başkanlığı Ulusal Kanser tarama Programı dâhilinde Ataşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarama programları dâhilinde Pembe Prenses isimli Mobil Kanser tarama Tırı Örnek Mahallesin de hizmete başladı.


Ataşehir Örnek Mahallesi Aile Sağlık Merkezi Bahçesinde 30 gün süreyle hizmet verecek olan sağlık Tır’ı bugün protokolün katılımıyla tanıtılan hizmet Tır’ı hizmet vermeye başladı.

 
Unutulmamalıdır ki, kanserde erken teşhis hayat kurtarır sloganıyla hizmete başlayan hizmet Tır’ı 30 gün süreyle ücretsiz kanser taraması yapacaktır.

 
Sağlık Bakanlığı ve İlçe sağlık Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen Mobil tarama Tırı’nın Örnek Mahallesindeki faaliyetinin açılış törenine; Ataşehir Kaymakamı Zafer karamehmetoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, İlçe Sağlık Müdürü Dr.Arife Midyat, mahalle muhtarları, birim müdürleri ve sağlık çalışanları katıldı.

 
Açılış konuşmasını yapan İlçe Sağlık Müdürü Dr.Arife Midyat; “Sağlık bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kanser Daire Başkanlığı Ulusal Kanser tarama Programı dâhilinde ülkemizde yaygın bir şekilde hizmet veren Mobil Kanser tarama Tır’ı 30 gün süresince ilçemizdeki kadınlarımız için hizmet verecektir. Ulusal kanser tarama programındaki amaç hastalığı erken teşhis ederek hayat kurtarmaktır” dedi.

 

Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu,” Önemli bir program ilçemizde uygulanıyor. Daha önce uygulanan bu program çok ilgi gördü. Her kes erken teşhisin hayat kurtardığını biliyor.  Millet olarak biraz ihmalkâr davranıyoruz. Hasta olmadan araştırma yaptırmıyoruz. İş işten geçtikten sonra da bir işe yaramıyor. Erken teşhis amacıyla ilçemizde faaliyet gösterecek olan bu Sağlık Tır’ının faaliyetlerine en yüksek derecede katılımın sağlanacağını umuyorum. Bu faaliyeti ilçemizde başlatan başta İlçe Sağlık Müdürümüze ve ekibini tebrik ediyorum.  Vatandaşların ulaşabildiği, görebilecekleri tüm yerlere afişlerin asılması katılımı önemli ölçüde sağlayacaktır” diye konuştu.
 
Konuşmaların sonunda basın mensuplarına dağıtılan basın bildirisinde; “9 Nisan 9 mayıs 2018 tarihleri arasında İlçemiz Örnek Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi bahçesinde hizmet verecek olan Pembe Prenses isimli Mobil Kanser tarama Tırında 40-69 yaş arası kadınlara meme kanseri ve 30-69 yaş arası kadınlara rahim ağzı kanseri taraması alanında uzman sağlık personelimizce ücretsiz olarak yapılacak. Sonuçlar tarama yapılan kadınlarımızın Aile Hekimleri ile paylaşoılacak. İsteyen kadınlarımız tarafından “kanser.gov.tr” internet adresinden sonuçlar temin edilebilecektir. Sonuçları pozitif çıkan hastalarımız ise ileri tetkik ve tedavi için Bakanlığımız hastanelerine yönlendirilecektir. Unutmayalım ki, kanserde erken teşhis hayat kurtarır” denilmektedir.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109