Kadıköy Engelliler Merkezi 29 Nisan’da hizmete açılıyor

İSEM Kadıköy Engelliler Merkezi’nin açılışı 29 Nisan Çarşamba günü saat 14.00-16.00 saatleri arasında Kozyatağı Mahallesi Çardak Sokak’ta hizmete açılıyor

Kadıköy Engelliler Merkezi 29 Nisan’da hizmete açılıyor
Kadıköy Engelliler Merkezi 29 Nisan’da hizmete açılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylere dönük çalışmaları kapsamında Kadıköy Engelliler Merkezi'ni açıyor.

Sahip olduğu özellikler ile Anadolu Yakası’nda bir ilk olma özelliğini taşıyan İSEM Kadıköy Engelliler Merkezi’nin açılışı 29 Nisan Çarşamba günü saat 14.00-16.00 saatleri arasında Kozyatağı Mahallesi Çardak Sokak’ta hizmete açılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kadıköy Engelliler Merkezi Binasını özel bir törenle hizmete açıyor.

Otistik, ortopedik, görme, işitme, zihinsel, süreğen ve ruhsal-duygusal engele sahip bireylerin eğitim alacağı Kadıköy Engelliler Merkezi 110 kişilik eğitim kapasitesine sahip olacak. Teknolojik altyapısı ve sosyal imkânlarıyla göz dolduran merkezde; 100 kişilik seminer salonu, maç laboratuvarı, ses stüdyosu, dijital kütüphane, sporla rehabilitasyon salonu ve çağdaş eğitim araçlarıyla desteklenmiş 6 sınıf bulunuyor.
 
Temel hizmet amacı, engelli bireylere bağımsız yaşam desteği ve eğitimi sunmak olan merkezde çok yönlü eğitim programları uygulanacak.
 
Sanat ve Mesleki Eğitimler verilecek
 
İBB Engelliler Müdürlüğü (İSEM) Kadıköy Engelliler Merkezi’nde, temel bilgisayar kullanımı, web tasarımı, bilgisayar destekli reklam tasarım, bilgisayarlı stilistik, yönetici asistanlığı, peyzaj bahçıvanlığı, temel fotoğraf çekimi, 3d animasyon, serigrafik baskı gibi mesleki eğitimler sunacak.
 
Ayrıca, model gemi yapımı, ipek halıcılık, kitre bebek yapımı, çini işlemeciliği, resim, ebru, hüsnühat, ritim, müzik ve güzel sanatlara hazırlık kapsamında sanat eğitimleri de verilecek.
 
Otistik çocuklara özel eğitim verilecek
 
0-6 yaş grubu otistik çocuklara okul öncesi özel eğitimin de verileceği merkezde, engelli ve ailelerinin aile hayatını kolaylaştıracak ve sosyal yaşamın her kesitinde destekleyecek uzmanlaşmış hizmetler sunulacak. 

Kadıköy Engelliler Merkezi 29 Nisan’da hizmete açılıyor
 


Tarih : 29 Nisan Çarşamba
Saat : 14.00-16.00
Adres : Kozyatağı Mahallesi Çardak Sokak Kadıköy/İstanbul




İSEM Tarafından Engellilere Verilen Hizmetler Nelerdir?

İstanbul Engelliler Merkezi (İSEM), İstanbul’da yaşayan engellilerin yaşam koşullarını iyileştirmek, bağımsızlaşmalarına destek olmak, toplumsal gelişmelerden pay almalarına yardımcı olarak üretime katkıda bulunmalarını sağlamayı hedeflemektedir.

Bu çerçevede, İSEM’ün verdiği hizmetler kısaca özetlenirse;

ALO 153 Engelliler ve Yaşlı Ücretsiz Ulaşımı, Tıbbi Rehabilitasyon (fizik tedavi, hidroterapi, hippoterapi), Psikososyal Servis, Medikal yardım (sosyal güvencesi olmayan engelliler için ortez-protez, beyaz baston, ses kayıt cihazı, işitme cihazı, tekerlekli sandalye, akülü sandalye, koltuk değneği, hasta altı bezi…), Yasal Haklar Danışmanlığı, İstihdam Destek Hizmetleri, Engelliler Yaz Kampı Hizmetleri, Engellilerin Sosyal Hayata Adaptasyonu ya da Toplumun Engellilere Adaptasyonu Projesi, Küçük Adımlar Erken Eğitim Projesi, Yaz Okulu ve diğerleri...

İSEM'ün vermiş olduğu hizmetler ile ilgili geniş bilgilere aşağıdaki linkler ile ulaşılabilir;



Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2015, 22:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER