İftar Sofralarının Şifa Deposu: Somon balığı

Ramazan ayında değişen yeme düzeni ve hava sıcaklıkları, sağlıklı beslenmeyi her zamankinden daha önemli hale getiriyor.

İftar Sofralarının Şifa Deposu: Somon balığı
 İftar Sofralarının Şifa Deposu: Somon balığı

Ramazan ayında değişen yeme düzeni ve hava sıcaklıkları, sağlıklı beslenmeyi her zamankinden daha önemli hale getiriyor.

Özellikle yaklaşık 17 süren oruçtan sonra hafif, dengeli ve doyurucu gıdalar tüketmek isteyenler, iftar sofralarında Norveç somonuna yer veriyor. Uzun süre tok tutma özelliği ve zengin protein, mineral, omega 3 kaynağı olmasıyla kaliteli bir öğün sunan Norveç somonu, yüksek tansiyondan kolesterol seviyesinin düşürülmesine kadar sağlığımıza sayısız katkı sunuyor.

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte özenle kurulan sahur ve iftar sofralarında yer alan besinlerin içeriği sağlığımız açısından büyük önem taşıyor. Özellikle değişen yeme düzeni, 17 saati bulan oruç süresi ve hava sıcaklıkları göz önünde bulundurulduğunda, sağlıklı, hafif, dengeli ve uzun süre tok tutma özelliğine sahip olan gıdalar ön plana çıkıyor.

Zengin omega-3 kaynağı!

İftar sofralarına sağlık ve lezzet katan besinlerden biri de balık. Dünya Sağlık Örgütü ve Norveç Sağlık Kurumu, haftada iki ila üç öğün balık tüketilmesini ve bu öğünlerin en az yarısının Norveç somonu gibi omega-3 yağ asitleri açısından zengin türler olmasını öneriyor. Doğal omega-3 yağları içeren Norveç somonu, özellikle yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol seviyelerini azaltmaya yardımcı olarak kalbi koruyor. Kolesterol birikimini önleyen omega-3’ün vücuttaki mikroplarla savaşan anti-inflamatuar bileşiklerinin artmasından bağışıklık sisteminin desteklenmesine, ölü hücreleri yenilenmesinden kalp ve diş sağlığına uzanan pek çok faydası bulunuyor.

Günlük protein ihtiyacının yarısı Norveç somonundan!

Norveç’in soğuk ve berrak sularında yetişen Norveç somonu, omega-3 yağ asitlerinin yanı sıra iyot, selenyum ve diğer önemli vitaminler için de mükemmel bir kaynak oluşturduğundan sağlıklı iftar sofralarının baş tacı oluyor.

Parlak derisi ve pembe rengiyle diğer somon balıklarından ayrışan Norveç somonu, vücudumuz için vazgeçilmez olan protein yönünden de çok zengin bir balık türü. Öyle ki, 140 gramında 28,6 gram protein bulunduran Norveç somonu, yetişkin bir insanın günlük protein ihtiyacının yüzde 49’unu karşılıyor.

Türkler Norveç somonunu sağlıklı olduğu için tüketiyor

Dünya genelinde her gün 14 milyon öğünde tüketilen Norveç somonuna olan talep Türkiye’de de her geçen gün artıyor. Norveç Deniz Ürünleri Konseyi Türkiye Direktörü Anette Grøttland Zimowski, Türk tüketicilerinin yüzde 69’unun Norveç somonunu sağlıklı olduğu için tükettiğini, lezzetin ise ikinci sırada geldiğini ifade ediyor.

Norveç Deniz Ürünleri Konseyi Hakkında:

Norveç Deniz Ürünleri Konseyi, Norveç deniz ürünleri endüstrisi için ortak bir değer olan “Seafood From Norway” ticari markasının yönetimini ve kullanımını denetlemektedir. Norveç Deniz Ürünleri Konseyi, Norveç deniz ürünleri endüstrisi tarafından finanse edilmekte ve temsil edilmektedir. Norveç Deniz Ürünleri Konseyi, sektörle birlikte, Norveç'ten deniz ürünlerinin talebini ve tüketimini artırmayı hedeflemektedir.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER