Günümüzün felaketi : İnsan ve hayvan karışımı yaratıklar

Bazı ülkelerde bilim adamları, toplumda paniğe yol açabilecek garip hibritler oluşturuyor. Sadece son 10 yılda genetik mühendisliği alanında elde edilen ilerlemeler, bilim adamları ile sıradan insanları çok şaşırttı.

Günümüzün felaketi : İnsan ve hayvan karışımı yaratıklar
Günümüzün felaketi : İnsan ve hayvan karışımı yaratıklar

Bazı ülkelerde bilim adamları, toplumda paniğe yol açabilecek garip hibritler oluşturuyor. Sadece son 10 yılda genetik mühendisliği alanında elde edilen ilerlemeler, bilim adamları ile sıradan insanları çok şaşırttı.

Bugün yeni yaşam türleri, üniversite öğrencileri tarafından evde üretilebilir. Maalesef yasalar, bilim adamlarının oyunlarına yetişemiyor.

Yeni yaşam türleri yasadışı olmadığı halde toplum için tehlike taşıyabilir. Üremeye başlaması durumunda nelerin olacağını tahmin etmek zor, fakat tüm dünyanın bilim adamları yeni yaratıklarını dünyaya tanıtmak için fırsat bekliyor. Bu zamana kadar hayal ürünü olarak bilinen şeyleri açıklamak istiyorlar.

Örneğin, bilim adamları, yapay insan kromozomu taşıyan fareler üretti. Bu gelişme, bir dizi hastalık için yeni tedavi yöntemlerinin bulunmasına yol açabilecek bir atılım olarak gösteriliyor. Lifenews.com’a göre Wisconsin Üniversitesi bilim adamları, insan embriyosu hücrelerinin fare beynine naklinde büyük bir başarı elde etti. Nakledilen hücrelerin büyümeye başlayarak fareleri daha akıllı yaptığı iddia edildi. Bu fareler, ameliyat öncesine göre labirent çıkışını çok daha hızlı buluyor ve şartlı sinyalleri çok daha kolay öğreniyor.

Bu durumda şu soru ortaya çıkıyor: Hayvanlara insan dokularının naklinin yararları risklerden daha mı fazla? Hayvanların içerisinde insan organlarının üretilmesinin, artık bir bilim kurgu olmadığı, saf bir gerçek olduğu apaçık. Japon bilim adamları, insan organlarını üretmek için domuz yavrularını kullanmaya başladı. Bu süreç yaklaşık bir yıl sürebilir.

İnfowars.com, bu durumda asıl amacının tıp için daha fazla insan organı sağlamak olduğunu vurguluyor. Fakat Japonya hükümeti, farklı hedefler de koyuyor. Halihazırda, embriyolarla ilgili incelemelerin başlatılması olanağını verecek karar tasarısını hazırlıyor.

Thetruthwins.com, içerisinde insan organının büyüdüğü domuz yavrusunun artık yüzde 100 domuz olmadığını kaydetti. Domuz yavrusunun içerisinde büyütülen insan organının da yüzde 100 insan organı olarak sayılamayacağını belirtti. Alıcıları, vücutlarına hibrit organlarının nakledilmesine onay vermek zorunda kalacak.

Hibrit üretiminin sonuçları insanlığı tehdit edebilecek. En büyük tehlike, bu tür hibritler üzerindeki kontrolün yitirilmesi durumunda sonuçların önceden kestirilemez olmasıdır.

Endişe verici bir husus daha var. Çoğu ülkede bu tür yaratıkların üretilmesini kısıtlayacak yasalar yok. Bu durum, onları kontrolsüz olarak üretme olanağını veriyor. Üstelik yeni yaratığın çevredekilere zarar vermesi durumu için cezalar da öngörülmüş değil.

İnsan organı üretimi için hayvan kullanımının, doğanın yarattığı şeyleri yıkmanın bir yolu olduğu görüşü var. Daily Mail, 2011 yılında, insan ve hayvan arası 150’den fazla hibrit oluşturduğunu bildirmişti. Fakat nedense bu haber kimsede endişe uyandırmamıştı.

Diğer örnekler, Slate dergisi tarafından verilmişti: insan sütü veren keçiler ve hayvanlar için insan bağışıklık sistemini oluşturan bilim adamları. Tüm bunlar, sadece bildiğimiz projelerdir. Muhtemelen henüz haberimiz olmadığı projeler de var. İnsan ve hayvan arası hibrit mümkün. Fakat yararların olası risklere üstün olup olmadığı konusu tartışılmaya devam etmeli.

   
Kaynak : turkish.ruvr.ru

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2014, 23:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER