Gerçek gıda güvenliği denetlemeyle sağlanır

Dünya Gıda Günü kapsamında açıklamalar yapan Sodexo Türkiye Genel Müdürü Ahmet Zeytinoğlu, “Hijyenin önem kazandığı pandemi günlerinde uygulamalarımızla sektöre yön veriyoruz.

Gerçek gıda güvenliği denetlemeyle sağlanır
 Gerçek gıda güvenliği denetlemeyle sağlanır

Dünya Gıda Günü kapsamında açıklamalar yapan Sodexo Türkiye Genel Müdürü Ahmet Zeytinoğlu, “Hijyenin önem kazandığı pandemi günlerinde uygulamalarımızla sektöre yön veriyoruz. Kalabalık gıda mühendisi kadromuz sadece gıda güvenliği ve hijyen konusuyla ilgileniyor, Sodexo mutfaklarını denetliyor. Bu şekilde sektörün üzerinde bir gıda güvenliği sağlıyoruz” dedi.


Pandemi döneminin tüm dünyada özellikle ortak alanlarda hijyen ve güvenlik şartlarının yeniden gözden geçirilmesine neden olduğunu söyleyen Sodexo Türkiye Genel Müdürü Ahmet Zeytinoğlu, “Sodexo olarak bizim için gıda güvenliği ve hijyen bizim zaten her zaman çok önem verdiğimiz bir konuydu, bu süreçte hijyenin önemi çok daha iyi anlaşılır oldu” dedi.


Bu farkındalığın özellikle gıda sektöründe ve elbette ortak alanlarda verilen yemek hizmetinde kendini gösterdiğini dile getiren Zeytinoğlu, “Hem iş hem de eğitim dünyası yeni normale alışmaya çalışıyor. İşe ve okula dönüş sürecinde kurumların nasıl hazırlık yapması gerektiği, çalışanlarının ya da öğrencilerinin toplu alanlarda yemek yerken nasıl doğru şartları sağlayabilecekleri konusunda çalışmalar yaptık ve bu endişeleri hem yemeğin üretilmesi hem de sunulması noktasında geliştirdiğimiz yüksek güvenlik standartları ile ortadan kaldırdık” diye konuştu.


Ahmet Zeytinoğlu, “Kurum olarak yemekten teknik bakıma, tesis yönetiminden temizliğe, bahçe bakımı ve ilaçlamadan enerji yönetimine ve destek hizmetlerine kadar 50’ye yakın alanda hizmet veriyoruz ancak hizmetlerimizin en önemli başlıklarından birini catering oluşturuyor. Bu alanda çok güçlü ekibimiz ve global tecrübemizle hizmet veriyoruz” dedi.


Gıda mühendisleri habersiz denetimler yapıyor

Hijyen ve iş sağlığı ve güvenliği konusunda Sodexo’nun sektörde öncü çalışmalar yaptığını dile getiren Ahmet Zeytinoğlu, “Kalabalık gıda mühendisi kadromuz sadece hijyen konusuyla ilgileniyor. Gerçek hijyen kritik noktalarda yapılan kontrollerle belli olur. Sodexo’nun mutfakları her ay bir gün habersiz olarak uzmanlarımız tarafından denetleniyor ve puanlanıyor. Puanlarımızın sektörün çok üzerinde olduğunu biliyoruz. Bazı şirketlerin maliyet olarak gördüğü bu detayların gerekliliğini her zaman vurguluyoruz. Bu noktada ekip olarak hassasiyetle çalışıyoruz” dedi.


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109