Doğal malzemelerle evde zahmetsiz temizlik

Evde en fazla vakit geçirilen yaşam alanlarında tozların yüzde 80’i kapı ve pencere aralarından giriyor.

Doğal malzemelerle evde zahmetsiz temizlik
 Doğal malzemelerle evde zahmetsiz temizlik
  
Evde en fazla vakit geçirilen yaşam alanlarında tozların yüzde 80’i kapı ve pencere aralarından giriyor.

Sünger, mutfak bezi ve mikrofiber bezden oluşan temizlik ailesiyle temizliği kolaylaştıran Koroplast, tozların girdiği alanları temizlemek için kimyasal temizlik ürünleri kullanmaya gerek bırakmayan, pratik ve zahmetsiz yöntemler öneriyor.

Çoğumuzun hayali,  evlerimizin her zaman derli toplu, temiz ve hijyenik bir şekilde kalması. Bu hayali gerçekleştirmek pratik ve doğal çözümlerle artık çok kolay. Çöp torbası ve mutfak yardımcı ürünlerindeki 40 yıllık tecrübesini temizlik kategorisine aktaran Koroplast, Hayatı Kolaylaştırır YouTube kanalından hem doğal hem pratik hem de düşündüğünüzden çok daha zahmetsiz bir şekilde uygulayabileceğiniz önerilerde bulunuyor.

 
Küçük sanatçıların duvarda bıraktığı eserleri kolayca temizleyin

Evdeki küçük yaratıcıların yeteneği tartışılmaz. Bu yüzden de onlar içlerindeki sanatçıyı keşfederken duvarlara, dolaplara çizdikleri eserler gözünüzü korkutmasın. Kimyasal temizlik ürünlerine gerek duymadan Koroplast Bulaşık Süngeri, arap sabunu ve karbonatla duvarların temizliği çok kolay. Koroplast Bulaşık Süngeri’nin sert kısmına biraz arap sabunu sürüp üstüne bir tutam karbonat eklediğinizde temizlik sihirbazınız da hazır. Bu doğal karışımla duvarlarınızı zahmetsizce silerek durulamaya gerek kalmadan tertemiz yapabilirsiniz.  

 
Koltuk temizliği gözünüzü korkutmasın

Her gün üzerinde oturduğumuz, uzandığımız, keyif yaptığımız ya da yorgunluğumuzu attığımız koltuklarımız haliyle epey toz ve kire de maruz kalıyor. Özellikle de çay ve kahve lekelerine… Koltuk temizliğinde kullanacağınız kimyasal temizlik ürünleri lekeyi temizlese de, koltuk dokusunda kimyasal maddeler bırakacağından en doğal çözüm yine doğada. Koltuğa dökülen çay lekesinin temizliğinde limonun gücünden faydalanabilirsiniz. Lekenin üzerine yarım limonun suyunu sıkın ve suyu anında emen Koroplast Mikrofiber Çok Amaçlı Bez ile silin. Lekeden eser görmeyeceksiniz.

 
Toz yuvası haline gelen halıların temizliğinde doğal çözümler

Halılar her gün elektrik süpürgesiyle temizlenseler dahi günlük tozları barındırmaya devam ederler. Derinlemesine bir halı temizliği için, zahmetli uygulamalara gerek kalmadan evde bulunan ürünlerle temizlik yapmak mümkün. Özellikle evcil hayvan tüyü gibi halının derinine işleyen tozlar için en etkili çözüm karbonat. Karbonatı halının her yerine serptikten sonra elektrikli süpürgeyle temizleyebilirsiniz. Halı temizliğinde bir diğer etkili yöntem de su ve arap sabunu ile kolayca hazırlanabilen krema. Bir tas suyun içerisinde bir miktar arap sabunu ekleyip mikserle karıştırarak elde edeceğiniz bu kremayı halının üzerine uyguladıktan sonra kirleri zahmetsizce temizleyen dokusuyla fark yaratan Koroplast Mikrofiber Çok Amaçlı Bez ile silebilirsiniz. 


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109