ÇOCUKLARA EL YIKAMA ALIŞKANLIĞI AŞILANDI

Koç Üniversitesi Hastanesi ve Zeytinburnu Belediyesi, ‘Dünya El Yıkama Günü’ kapsamında ‘Sağlık Elde Başlar Projesi’ni hayata geçirdi.

ÇOCUKLARA EL YIKAMA ALIŞKANLIĞI AŞILANDI
 ÇOCUKLARA EL YIKAMA ALIŞKANLIĞI AŞILANDI
Koç Üniversitesi Hastanesi ve Zeytinburnu Belediyesi, ‘Dünya El Yıkama Günü’ kapsamında ‘Sağlık Elde Başlar Projesi’ni hayata geçirdi.

Zeytinburnu bölgesindeki 14 ilköğretim okulunda 4 binden fazla çocuğa ulaşması hedeflenen projede, el yıkama alışkanlığının kazandırılması ve konun önemine dikkat çekilmesi amaçlanıyor. 16 Ekim 2017 Pazartesi günü Celalettin Gözüsulu İlkokulu’nda düzenlenen ilk eğitime, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve Koç Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Dr. Erdal Mehmet Aksoy ve Koç Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları bölümü’nden Doç. Dr. Süda Tekin katıldı.

Koç Üniversitesi Hastanesi ve Zeytinburnu Belediyesi’nin işbirliğiyle “Sağlık Elde Başlar Projesi” hayata geçirildi. ‘Dünya El Yıkama Günü’ kapsamında düzenlenen etkinliğe, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve Koç Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Dr. Erdal Mehmet Aksoy ve Koç Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü’nden Doç. Dr. Süda Tekin katıldı. 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk döneminde uygulanmaya başlanan projeyle, bu yıl 14 okulda 4 binden fazla çocuğa ulaşılması hedefleniyor. Celalettin Gözüsulu İlkokulu’nda başlayan proje, ilerleyen dönemlerde Atatürk İlkokulu, Bozkurt İlkokulu, Dr. Reşit Galip İlkokulu, Fatma Süslügil İlkokulu, Celalettin Gözüsulu İlkokulu, Gazipaşa İlkokulu, Haluk Ündeğer İlkokulu, Merkezefendi İlkokulu, Nuri Paşa İlkokulu, Kazım Özalp İlkokulu, Saniye Sezgin Elmas İlkokulu, Veliefendi İlkokulu, Şehit Ömer Cankatar İlkokulu ve Ziya Gökal İlkokulu’nda devam edecek.


Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın; “El Yıkama Seti Tüm İlkokullara Hediye Edilecek”

Çocukların el yıkama alışkanlığı edinmesinin onları birçok hastalıktan koruyacağını dile getiren Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “El yıkamak aynı zamanda bir alışkanlıktır. Bilim insanlarının ifade ettiği üzere hastalıkların en az yarısı elimizdeki mikroplardan bulaşıyor. Konusunda uzman doktorlarımız doğru şekilde el yıkamayla bu bulaşmanın önüne rahatlıkla geçilebileceğini ifade ediyor. Alışkanlık dediğimiz şey küçük yaşlarda başlar. Biz de ‘Dünya El Yıkama Günü’ sebebiyle Koç Üniversitesi Hastanesi işbirliğiyle Zeytinburnu’muzdaki tüm ilkokullarda öğrencilere el yıkama seti hediye etmeye başladık. Aynı zamanda Koç Üniversitesi Hastanesi’nden gelen uzman doktorlarımız da çocuklarımıza ellerini nasıl yıkamaları gerektiğini anlatıyor ve sınıfta birlikte uygulamasını yapıyorlar. Bu proje sayesinde çocuklarımız doğru el yıkama tekniklerini öğrenerek kendilerine ya da arkadaşlarına mikrop bulaştırma ihtimalini en düşük seviyeye düşürecek” dedi.


Koç Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Dr. Erdal Mehmet Aksoy; “Koç Üniversitesi Hastanesi Olarak El Yıkamanın Önemine Dikkat Çekmeyi Amaçlıyoruz”

16 Ekim 2017 Pazartesi günü Celalettin Gözüsulu ilkokulunda gerçekleşen “Sağlık Elde Başlar” projesinde el sağlığının önemine vurgu yapan Koç Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Dr. Erdal Mehmet Aksoy; “Gün içinde ellerimizle birçok yere temas ediyoruz dolayısıyla mikroplarla karşılaşma durumumuz çok yüksek. Mikroplarla baş edebilmek için gün içinde en az 5-6 kere ellerimizi yıkamalı ve temiz tutmalıyız.” El temizliğinin yanı sıra tırnak temizliğinin de önem taşıdığına dikkat çeken Aksoy; “Mikroplar tırnakların içinde barınabileceği için her hafta tırnakların kesilmesi gerekir. Böylece mikropların barınması engellenebilir.” diye konuştu.

Bulaşıcı hastalıkları önlemenin en temel yolunun pratikte el yıkamaktan geçtiğine vurgu yapan Koç Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Doç. Dr. Süda Tekin; ”Özellikle tuvalet sonrası, yemekten önce ve günlük aktivitelerden sonra sadece ellerin yıkanmasıyla bile enfeksiyon hastalıkları % 60’tan fazla önlenebilmektedir. Bu konuda küçük yaşlardan başlayarak eğitim verilmesinin öneminden yola çıkarak bugün bu projeyi hayata geçirdik” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109