Buz gibi Adana dürüm! Adanalılar dünyada bir ilki başlattı

Buz gibi Adana dürüm! Adanalılar dünyada bir ilki başlattı

Buz gibi Adana dürüm! Adanalılar dünyada bir ilki başlattı
Buz gibi Adana dürüm!
Adanalılar dünyada bir ilki başlattı


Dondurulmuş Adana Kebap ve Dürüm, Türkiye ve dünyada piyasaya çıkmaya hazır hale geldi. Sadece Çukurova civarında yetişen koyun türünün beslendiği floradan özel işlemler sonucu elde fabrikasyon olarak hazırlanan Adana kıyma kebabı son teknikler kullanılarak dondurularak lavaş ekmeği içerisine sarılı orijinal hali ile salatasından kokmaz soğanına kadar ihtiva eden dürüm halinde, "Adanalı" markası ile Türkiye ve dünya pazarında yer alacak.

Raf ömrü, ileri paketleme teknikleri ile eksi 18 derecede bir yıl olarak tanımlanmış, mikro dalgada 3 dakika sonra hazır hale geliyor. Geçtiğimiz yıllarda Adana Kebabının özelliklerine uygun olarak yapılmadığını anlayan, Adana Ticaret Odası harekete geçerek Adana Kıyma Kebabını coğrafi İşaretle koruma altına almış ve çeşitli standartlar getirmişti. Geçmişi, M.Ö. 2 binli yıllardaki Çukurova bölgesindeki hüküm süren Kizzuwatna Krallığı arkeolojik kalıntılarında dahi rastlanan Adana Kıyma Kebabının nefaseti günümüze kadar ulaştı. Ancak çok geniş olan dünya coğrafyası üzerinde, başka bir deyişle, Shanghai metrosundan veya New York sokaklarına kadar görebileceğimiz Adana Kıyma Kebabı'nın nefasetini korumak ve tüm dünyaya bu lezzeti gerçek anlamda tattırmak için harekete geçildi. Araştırmalarına tam 3 yıl önce başlayan "Adanalılar Dondurulmuş Gıda San Tic. Ltd. Şti" Müdürü Adanalı iş adamı "Hakan Sevin" özellikle prototip olarak adlandırdıkları işletme ile ilgili yatırımlarının tamamlandığını, kebap işletmesine yönelik tasarladığı makine parkı ile gerçek nefaseti ile üretim yapabildiklerine çok sevindiklerini ifade etti.

ANKA'ya dondurulmuş Adana Kebabını anlatan Hakan Sevin, Adana kıyma kebabı üretiminin seri olarak yapılabilmesi ve kısmen kuyruk yağıda bulunan, bunun yanı sıra nefasetini sadece Çukurova civarında yetişen koyun türünün beslendiği floradan özel işlemler sonucu alan kıyma kebabını dondurulabilmek için son teknikleri kullandıklarını belirtti. Sevin, "İlk etapta lavaş ekmeği içerisine sarılı orijinal hali ile salatasından kokmaz soğanına kadar ihtiva eden dürüm halinde çıktı, hem de "Adanalı' markası ile" dedi. Raf ömrü, ileri paketleme teknikleri ile eksi 18 derecede bir yıl olarak tanımlanıyor. Mikro dalgada 3 dakika sonra Adana'da kebabı hazır hale geliyor. Türkiye'nin her yerinde dağıtıcı bayiler ile tanışmayı amaçlayan ve ulusal market zincirleri ile temasa geçmeye başlayan firma, Edirne'den Van'a kadar soğuk zincir dağıtıcı müşterileriyle temasa hazırlanıyor.

ht ekonomi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109