Bu balık kalbi iyileştirecek

Bu balık kalbi iyileştirecek

 Bu balık kalbi iyileştirecek
 Bu balık kalbi iyileştirecek
               
Tüm organlarını yenileyebilen zebrabalığından yapılacak ilaçla yakın bir gelecekte kriz geçiren kalp, kırık bacak gibi kolayca iyileşecek

İngiltere’de bilim insanları, tropikal denizlerde yaşayan zebrabalığının vücudundaki her organı kendi kendine yenilemesinden yola çıkarak, kriz sonrası hasar gören kalbi onaracak bir ilaç geliştirmeye çalıştıklarını açıkladı.

İngiliz hükümetine bağlı İngiltere Kalp Vakfı’nda görevli Profesör Peter Weissberg, kurumun 50 yıl önce kurulduğunu ve geçen süre içinde de kalp krizi geçiren hastaların tedavisinde büyük ilerlemeler kaydettiğini söyledi.

Kalbi iyileştirecek

İngiliz üniversitelerinin de destek verdiği araştırma hakkında bilgi veren Weissberg, insan kalbinin kriz sonrasında ortaya çıkan hasarı tamir edemediğine dikkat çekti ve tüm organlarını yenileyebilen zebrabalığından yapılacak ilaçla yakın bir gelecekte kriz geçiren kalbin, kırık bacak gibi kolayca iyileşeceğini söyledi. Prof. Weissberg, farklı üniversitelerden birçok uzmanın üzerinde çalıştığı projede klinik aşamaya 10 yıl içinde geçeceklerini ve araştırmalara yapılan yardım miktarının ise, 50 milyon Sterlini (125 milyon lira) aştığını kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109