BÖBREK TAŞINA NE İYİ GELİR ?

BÖBREK TAŞINA NE İYİ GELİR ?

BÖBREK TAŞINA NE İYİ GELİR ?

BÖBREK TAŞINA NE İYİ GELİR ?

Yaz aylarının en lezzetli ve serinletici içeceklerinden olan limonatanın, böbrek taşı oluşumuna karşı da etkili olduğu bildirildi.

İtalyan La Stampa gazetesinde yer alan habere göre, San Diego'daki California Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, limonatanın böbrek taşlarının oluşumuna karşı önleyici olduğunu ortaya koydu.

Bol miktarda sıvı tüketmenin zaten böbrek taşı oluşumunu engellemek açısından önemli olduğunu vurgulayan Roger L. Sur ve ekibi, özellikle de limonatanın, içerdiği bol miktardaki sitrat sayesinde böbrek taşına karşı etkili olduğunu belirtti.

İki litre suya yaklaşık 113 gram limon suyu katan araştırmacılar, elde ettikleri limonatayı her gün bir grup böbrek taşı hastasına içirdi. Araştırmacılar, zamanla bu kişilerdeki böbrek taşı oluşumu oranının 1,00'dan 0,13'e gerilediğini gözlemledi.

Böbrek taşı rahatsızlığı çekmiş kişilerde 5-10 yıl içinde tekrar taş oluşması olasılığının yüzde 50 olduğuna dikkati çeken bilim adamları, araştırma sonuçlarının bu açıdan önem taşıdığını da sözlerine ekledi.

(habervitrini)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109