Ataşehir Kadın kolları kanserle mücadele için eğitimde

Ataşehir İlçe Kadın Kolları İlçe binasında meme ve rahim ağzı kanseri bilgilendirme semineri düzenledi.

Ataşehir Kadın kolları kanserle mücadele için eğitimde

 Ataşehir Kadın kolları kanserle mücadele için eğitimde 

Ataşehir İlçe Kadın Kolları İlçe binasında meme ve rahim ağzı kanseri bilgilendirme semineri düzenledi.

Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurdagül kanserde erken teşhisin önemine binaen serviks (rahim ağzı) kanseri farkındalık ayı dolayısıyla  Ak Parti İlçe binasında meme ve rahim ağzı kanseri bilgilendirme semineri düzenledi.

Ataşehir Toplum Sağlığı merkezinde Dr.Gizem Eroğlu ve hemşire Birgül Saraçoğlu meme ve rahim ağzı kanserinin önemli bir halk sağlığı problemi olduğunu ve erken tanının hayati önemine vurgu yaparak Bilinçlendirme Seminerini görsel slaytlar  eşliğinde sunumlarını gerçekleştirdiler. 
Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurdagül kansere bağlı ölümlerin azaltılmasında tarama yöntemlerinin oluşturduğunu , erken tanıyla  kanserin basit yöntemlerle tedavisinin mümkün olduğunu belirterek kadınların tarama yöntemleriyle yılda en az bir kez test yaptırmaları gerektiğini söyledi.

HPV virüsünün rahim ağzı kanserine neden olduğunu ve HPV ve DNA testi taramasıyla bu kanser türünden korunabileceğini vurgulayan Yurdagül, bu iki kanserin dünyada ve Türkiye'de en yaygın kanser türü olduğunu ve en önemli özelliğinin erken evrede tesbit edilebilir olduğunu ifade etti. Ve "   eskiden bu tarama tetkikleri  üniversite hastanelerinde  uzun randevu süreçlerinde  yada özel hastanelerde bütçeleri zorlayan  yüksek meblalara yapılıyordu  ama şimdi  Ak Parti hükümeti  tarafından  desteklenen sağlık Bakanlığı tarafından yapılan uygulama ile  mobil tırlar ile kolaylaştı. kanserde erken teşhis" için uygulamaya konan Mobil Kanser Tarama Tırlarına değinen Yurdagül bu tırın, - mahalle mahalle dolaştığını, en gelişmiş en çağdaş kanser tarama ve önleme programlarıyla milletin ayağına kadar giderek  ücretsiz her türlü kanser tarama- mamografi taramaları  aile sağlığı merkezlerinde de simür vb.  Gib testlerin - hizmeti verildiğini ve uygulamanın Ak Parti İktidarının sosyal devlet olmanın en güzel örneğini yansıttığını  vurguladı. 

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2017, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109