Arnavut anne Besije Dushi'nin tek böbreği 20 yaşındaki kızı Edmira Dushi'ye nakledildi

Arnavut anne Besije Dushi'nin tek böbreği 20 yaşındaki kızı Edmira Dushi'ye nakledildi

Arnavut anne Besije Dushi'nin tek böbreği 20 yaşındaki kızı Edmira Dushi'ye nakledildi
Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 48 yaşındaki Arnavut anne Besije Dushi'nin tek böbreği 20 yaşındaki kızı Edmira Dushi'ye başarılı bir operasyonla nakledildi.

Hastanenin Organ Nakli Koordinasyonu Birimi Sorumlusu Dr. Ahmet Çakıroğlu, yaptığı açıklamada, Arnavutluk'ta böbrek nakli yapan merkez olmadığı için bu ülkenin vatandaşlarını Avrupa ülkelerine veya Türkiye'ye gönderdiğini anlattı.

Çakıroğlu, Türkiye'ye böbrek nakli için gönderilen hastaların kamu ve üniversite hastanelerine geldiğini belirterek, bu hastaneler içerisinde en fazla Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinin böbrek nakli gerçekleştirdiğini söyledi.

''Devlet hastanesi olarak yurt dışına hizmet verecek kadar gelişmiş durumdayız. Ocak ayından bu yana hastanemizde 41. böbrek nakli gerçekleştirildi. Bu yıl sonuna kadar 100 böbrek naklinin gerçekleşmesini bekliyoruz'' şeklinde konuşan Çakıroğlu, uluslararası hizmet vermeye başlayan hastanelerinde böbrek naklinin büyük ve ciddi bir ekip tarafından gerçekleştirildiğini aktardı.

Böbrek naklini gerçekleştiren doktorlardan Doç. Dr. Hasan Fehmi Küçük de, operasyonla ilgili şunları söyledi:

''Başarılı bir ameliyat oldu. Ameliyat sonrası bir problemle karşılaşmadık. Bu da ameliyat öncesinde hastaları çok iyi hazırlamamızdan kaynaklanıyor. Yaklaşık bir aylık bir dönemde hastamızı nakile hazırladık. Hastamız şu anda sağlıklı bir durumda. Bizim merkezimiz özellikle böbrek nakli konusunda belirli bir düzey ve tecrübeye sahip. Artık sadece ülke çapında değil, yurt dışından gelen hastalara da rahatlıkla hizmet verecek durumdayız. Arnavutluktan gelen hastamız bunun bir örneğidir.''

Arnavutluk vatandaşı anne Besije Dushi ise kızına böbreğini vererek, onu tekrar hayata döndürdüğü için mutlu olduğunu ve başarılı bir operasyon yapan Türk doktorlarına ve Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür etti.

Böbrek nakli yapılan Edmira Dushi de, ''Annem bana böbreğini vermekle ikinci defa hayat verdi. Ameliyatı gerçekleştiren Türk doktorlarına teşekkür ediyorum. Arnavutluk'ta üniversitede biyoloji öğretmenliği okuyordum. Ancak hastalığım nedeniyle yarıda bırakmak zorunda kaldım. Şimdi iyileşiyorum ve öğrenimime kaldığım yerden devam edeceğim'' dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Rex Kelvin
Rex Kelvin - 7 yıl Önce

Merhaba,

Hastalarımız için böbrek satın almak için bir kez daha buradayız ve onları kurtarmak için bir böbrek yapmak isteyen herkese iyi miktarda para ödemeyi kabul ettiler ve böylece bağışta bulunmak istiyorsanız veya bir Hayat kurtarmak istiyorsanız, Lütfen aşağıdaki e-postayı bize yazın.

Bu sizin için zengin olmanız için bir fırsattır, biz temin ederim ve garanti ederiz, bizimle% 100 güvenli bir işlem yapın, her şey kanunen bağış yapan böbrek bağışçılarına göre yapılır.
Artık boşa harcamayın, bizi [email protected] adresine yazın.

Irrua Uzman Eğitim Hastanesi.

SIRADAKİ HABER