26 Nisan, Corona virüsü son durum

Corona virüsü son durum tablosu - Dünyada ve Türkiye'de koronavirüs (korona virüs) günlük vaka ve ölüm sayısı.

26 Nisan, Corona virüsü son durum
26 Nisan, Corona virüsü son durum

 Corona virüsü son durum tablosu - Dünyada ve Türkiye'de koronavirüs (korona virüs) günlük vaka ve ölüm sayısı.

Corona virüsü son durum tablosuyla ilgili gelişmeler gelmeye devam ederken, salgın hakkındaki son durum bilgileri ve vaka sayısı güncellenmeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı corona takip sitesi üzerinden yapılan son dakika açıklamaya göre vaka sayısı belli oldu.

26 Nisan corona Türkiye takvimine göre, corona virüsünden, iyileşenlerin sayısı 3 bin 558 oldu.Bugünkü vaka sayısı 2 bin 357 olarak kaydedildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki açıklamalarında Ankara İstanbul, İzmir, Trabzon ve Bursa'yı corona virüsü risk haritasında sıralamıştı. Günlük corona virüsü tablosu değişirken, korona virüsü nedeniyle dünya genelinde ölüm sayısı 203 bin 534 oldu, ülkelere göre koronavirüs iyileşen sayısı 827 bin 808'a ulaştı. ABD'de corona virüsü salgınında ölenlerin sayısı son 24 saatte 1978 artarak 53 bin 934'e yükseldi.

Korona virüsü nedeniyle İtalya'da ise ölüm sayısı son 24 saatte 415 artarak 26 bin 384’e yükseldi. Öte yandan, İspanya'da koronavirüs vaka sayısında düşüş yaşanırken, Portekiz’de son günlerde Corona Virüs vaka sayısında artış yaşandı. Bugünkü coronavirüs yoğunluk ve risk haritası 26 Nisan'da Sağlık Bakanlığı illere ve ilçelere göre corona virüsü haritasında yeniden şekillenecek. İşte, Türkiye ve dünyada corona virüsü vaka ve ölüm sayısı tablosu bilgileri...

26 Nisan corona virüsünde son durum tablosu günlük olarak takip ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona son durumuyla ilgili yaptığı açıklamada toplam iyileşen hasta sayısının 25 bin 582'ye yükseldiğini bildirmiş, tablo ile birlikte paylaştığı mesajında, 'Son 24 saatte 3 bin 845 hasta taburcu edildi, 2 bin 861 yeni tanı kondu. Taburcu olanların sayısı yeni hastaların sayısından 984 fazla. Şifa bulanların toplam sayısı ise 25 bin geçti. Testlerin pozitif çıkma oranı azalıyor. Bu tabloya tedbirle destek şart' ifadelerini kullandı. Peki, Corona virüsünde hayatını kaybedenlerin sayısı kaça yükseldi.



İşte Türkiye'deki son duruma ilişkin ayrıntılar, Dünyada ve Türkiye'de Coronavirüsü vaka ve ölüm sayısı...

Corona virüsü son durum bilgileri gelmeye devam ederken dünya üzerindeki salgın hakkındaki vaka ve ölüm sayısı resmi yetkililer tarafından açıklanıyor. Corona virüsü son dakika bilgilerine göre, dünya genelinde 25 Nisan koronavirüs vaka sayısı 3 milyona yaklaştı. Ülkelere göre, korona virüs ölüm sayısı ise 192 binin üzerine çıktı. Bugünkü korona verilerine göre, İtalya'da Kovid-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 464 artarak 25 bin 549'a yükseldi. Corona virüs ABD ölüm sayısı ise artarak, günlük corona tablosunda, ölenlerin sayısı son 24 saatte 1710 artarak 46 bin 785’e yükseldi. İngiltere'de ise vaka sayısı 143.464'a ulaştı. Ülkelere göre corona virüs sıralaması günlük gelirken, Türkiye genelinde 25 Nisan corona günlük tablosu ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklandı. İşte, Türkiye ve dünyada bugünkü coronavirüsü vaka ve ölüm sayısı tablosu bilgileri...

VAKA SAYISI DÜŞÜYOR 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 26 Nisan corona virüs tablosunu açıkladı. Bakan Koca, "Son 20 gün içinde yeni vaka sayısının en düşük olduğu gün, bugün oldu. " diyerek, yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısının azaldığını ifade ederek, günlük hasta, ölüm ve iyileşen sayısını duyurdu. Bakan Koca şunları söyledi;

"Temaslı sayısı ve temas ortamı azaldığı için 50.000’e varan günlük test kapasitemizin 30.000’i kullanıldı. Son 20 gün içinde yeni vaka sayısının en düşük olduğu gün, bugün oldu. Yoğun bakım desteği alan hastalarımızın sayısındaki azalma devam etti. "


Bakan Koca, Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu'nu açıkladı. Tabloya göre, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 706'ya yükseldi.

Bakan Koca ayrıca, "Son 24 saatte 3.845 hasta taburcu edildi, 2.861 yeni tanı kondu. Taburcu olanların sayısı yeni hastaların sayısından 984 fazla. Şifa bulanların toplam sayısı ise 25.000'i geçti. Testlerin pozitif çıkma oranı azalıyor. Bu tabloya tedbirle destek şart" dedi.

TÜRKİYE'DE SON DURUM
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 24 Nisan corona virüs son durum tablosunu paylaştı. Bakan Koca, yaptığı açıklamada, günlük vaka sayısını duyurarak, şu ifadeleri kullandı;

Son 24 saat içinde taburcu olan hasta sayısı, bugüne kadar iyileşen toplam hasta sayısının yaklaşık %15’ini oluşturuyor. Taramada, erken tanı ve tedavide başarılıyız. BU NOKTADAN GERİ DÖNÜŞ OLMAMALI. Alınan sonuçlara tedbirle destek şart. Bize güç verin.


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER