Saadet Partisi'nde (SP) sürpriz görüşme.

Saadet Partisi'nde (SP) sürpriz görüşme.

Saadet Partisi'nde (SP) sürpriz görüşme.
Balgat ta sürpriz buluşma
Saadet Partisi'nde (SP) sürpriz görüşme. 11 Temmuz'daki olaylı kongreyle başlayan gerilim sürerken, SP lideri Numan Kurtulmuş ve Necmettin Erbakan'ın bir araya geleceği öğrenildi. Son anda bir değişiklik olmazsa bu akşam saat 17.00'de yapılması beklenen görüşme, partide de heyecan yarattı. Basından gizli tutulmaya çalışılan görüşmenin, Erbakan'ın Balgat'taki konutunda gerçekleşeceği bildirildi. Her iki kanadın isteğiyle planlandığı belirtilen buluşmada, Kurtulmuş'un, SP'nin geçen cuma verdiği iftar yemeğindeki protestoyu da gündeme getirmesi bekleniyor. SP Genel Başkan Yardımcısı Turhan Alçelik, görüşmenin yüzde 90 oranında gerçekleşeceğini söyledi.

SU İÇENE YILAN BİLE DOKUNMAZ
Alçelik, 'Bu görüşme, tasvip etmediğimiz protesto eylemlerinden önce planlanmıştı. Kesin kararı bugün vereceğiz. Numan Bey tek başına da gidebilir, Başkanlık Divanı olarak da gidebiliriz' dedi. Alçelik, Kurtulmuş'a yönelik 'iftar protestoları' için de 'Su içene yılan bile dokunmaz. İftarda böyle bir müdahale asla kabul edilemez' ifadesini kullandı.    

 
Olaylı iftara 18 gözaltı
SP'NİN İstanbul iftarında olay çıkardığı belirlenen 18 kişi gözatına alındı. Kurtulmuş'un da katıldığı yemekte protestocular, 'Hoca'ya sadakatimiz şerefimizdir' sloganları atarak, masaları devirmişti. Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, olaya karıştığı belirlenen 18 kişiyi göz altına aldı. Bunlar arasında SP eski Gençlik Kolları Başkanı ve Fatih İlçe Başkan Yardımcısı'nın da olduğu öğrenildi. Emniyette ifadesi alınan 12 kişi serbest bırakılırken, 6 kişinin sorgusu sürüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109