Saadet Partisi iftarında olay

Saadet Partisi iftarında olay

Saadet Partisi iftarında olay
Saadet Partisi iftarında olay
Kurtulmuş'u protesto etmek isteyen grupla karşıt grup arasında arbede çıktı, gazeteciler de nasibini aldı!
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen iftar programından, protestocu bir grubun yol açtığı olaylar nedeniyle ayrıldı.

İftarın düzenleneceği WOW Otelin girişinde toplanan protestocu grup, ''İstifa'' yazılı pankartlar açarak, Kurtulmuş aleyhine sloganlar attı. Düdük çalan gruptakiler, ellerindeki kırmızı kartları da havaya kaldırdı.

Gruptakiler ayrıca, otele giriş yapan araçlara, Necmettin Erbakan'ın Ankara'daki il başkanları iftarında yaptığı konuşmanın bir bölümünü içeren metni dağıttı.

Otele gelen Numan Kurtulmuş'un içeriye girişi sırasında protestocu grup ile protestoya tepki gösteren partililer arasında tartışma çıktı.

Protestocu grubun, iftar yemeğinin verildiği salonda Kur'an-ı Kerim okunduğu sırada karşı grupla tartışmasını sürdürmesi üzerine arbede yaşandı.

Olayı görüntülemek isteyen basın mensupları iki grubun arasında kalarak darp edildi. Polisin de müdahalesiyle protestocu grup dışarıya çıkarıldı.

Yaşananların ardından darp edilen gazeteciler, olaya tepki göstererek salonu terk etti.

Bunun üzerine Genel Başkan Kurtulmuş, içeride kalan basın mensuplarının yanına geldi. Gazetecilerinden özür dileyen Kurtulmuş, dışarıya çıkan basın mensuplarının tekrar salona dönmesini istedi.

Partililerin ikna çabalarına rağmen dışarıdaki gazeteciler, toplu olarak programı izlememe kararı aldı.

İftar yemeği sırasında da salonda sloganlar atarak protestoyu sürdüren grup, içerideki masa ve sandalyeleri devirdi.

Grubun kendisine doğru yönelmesi üzerine Numan Kurtulmuş, iftar yemeğinin verildiği salondan ayrıldı.

Polis olayı yatıştırmaya çalışırken, protestocu grup ise sloganlar eşliğinde eylemini sürdürüyor.

Öte yandan, protestoyu gerçekleştiren gruptakiler Saadet Partisi İl Gençlik Kolları üyesi olduklarını söylediler.

İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Akyüzlü ise böyle bir tepkiyi tasvip etmenin mümkün olmadığını belirterek, ''Kimse bunu teşkilat adına lanse edemez'' dedi.

"SABRIMIZI DENİYORLAR"
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Bizim sabrımızı deniyorlar ama biz hiçbir şekilde yılmayacağız, üslubumuzu bozmayacağız" dedi.

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, olayların yaşandığı WOW Otel'de basın açıklaması yaptı. Kurtulmuş, "İftarımız çok güzel başladı. 10 kişilik bir grup yüzünden olaylar proveke edildi. Burada yerli ve yabancı misafirlerimizin huzuru bozuldu" diye konuştu.
"Bizim sabrımızı deniyorlar" diyen Kurtulmuş, "Bu süreç kongreden beri gelen bir süreçtir. Buraya yansıması oldu. Bizim sabrımızı deniyorlar ama biz hiçbir şekilde yılmayacağız, üslubumuzu bozmayacağız ve bütün partililer ile birlikte büyük Türkiye projelerimizi gerçekleştirmek üzer yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109