Erbakan, Merkez Efendi Mezarlığı'nda toprağa verildi...

Erbakan, Merkez Efendi Mezarlığı'nda toprağa verildi...

Erbakan, Merkez Efendi Mezarlığı'nda toprağa verildi...
Erbakan'a veda Fatih Camii'nde cenaze namazı kılınmasının ardından, Erbakan, Merkez Efendi Mezarlığı'nda toprağa verildi...

ERBAKAN TOPRAĞA VERİLDİ

Ankara'da hayatını kaybeden Necmettin Erbakan, Merkez Efendi Mezarlığı'nda eşinin yanına defnedildi. Kuran'ı kerim okunmaya devam edilirken, gelenlerin bazıları dua edip mezarlığı terk ediyor. Fatih Erbakan da, babasının mezarına toprak attı.

Yüzbinler, Erbakan'ı son yolculuğuna uğurladı. Öğle namazı sonrası Fatih Camii'nde cenaze namazı kılınan eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın naaşı, 3 saat sonra Merkez Efendi Mezarlığı'na ulaştırıldı. Cenaze törenine devlet protokolünün de katılığı Erbakan'ın cenaze töreninde izdiham yaşandı. Erbakan, aile mezarlığında eşinin yanında toprağa verildi.

Mezarlığa devlet protokolü ve ailesinin dışında kimsenin girmesine izin verilmeyecekti ama halk, kendi imkanlarıyla mezarlığa girmeyi başardı. Dışarıda kalan binlerce insan da dışarıda bekliyor

CENAZE NAMAZI BİTTİ, KORTEJ MEZARLIĞA ULAŞTI

Yoğun izdiham altında eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfü Doğan tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından cenaze arabası kortej eşliğinde Merkezefendi Mezarlığı'na doğru yola çıktı. Korteje yoğun katılım nedeniyle adım adım ilerleyen cenaze aracı, camideki törenin ardından 3 saat sonra mezarlığa ulaştı. Mezarlıkta da büyük bir izdiham yaşandı.

Buarada, Dışişleri Bakanı Davutoğlu da mezarlığa geldi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesini, cenaze aracına konmadan önce kısa bir süre omzunda taşıdı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109