Türkiye'den Ukrayna'ya kimlik kartıyla gidilebilecek

Ukrayna'ya pasaport ve vizesiz, sadece kimlik kartı ile edilebilecek.

Türkiye'den Ukrayna'ya  kimlik kartıyla gidilebilecek

 Türkiye'den Ukrayna'ya  kimlik kartıyla gidilebilecek 

Ukrayna'ya pasaport ve vizesiz, sadece kimlik kartı ile edilebilecek.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile Ukrayna'nın sadece kimlik kartıyla seyahat için anlaşmaya varıldığını açıkladı. Buna göre artık pasaport ve vizesiz, sadece kimlik kartı ile Ukrayna'ya seyahat edilebilecek.

Başkent Kiev'de temaslarda bulunan Çavuşoğlu, Ukrayna ve Türkiyenin sadece kimlik kartıyla sehayat ile ilgili mutabakat sağladığını belirterek, "Karşılıklı ziyaret ve turist sayısını artırmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın pasaporta gerek duymadan sadece kimlik kartıyla ülkelerimizi ziyaret edebilmesi konusunda mutabakata vardık. Teknik ayrıntıları gözden geçirdikten sonra, yakın zamanda bu konuda anlaşma imzalanmasını bekliyoruz. Yaz gelmeden bunu başaracağız" dedi. Öte yandan Türkiye ve Ukrayna, karşılıklı vizesiz kalış sürelerini 60 günden 90 güne çıkaran anlaşmayı geçen sene imzalamıştı.



Ukrayna’da  nereye gidilmeli

Yılbaşı planınızı hala yapmadınız mı? Ukrayna’da birbirinden ilginç seçenekler sizi bekliyor. Yeni yılı fırsat bilip, küçük bir kaçamak yapmaya ne dersiniz? İşte Ukrayna’da kalacaklara yılbaşı tüyoları

bukovel

Tertemiz havası, eşsiz doğası, kayak pistleriyle Ukrayna’da yerli ve yabancı yuristlerin en önemli cazibe merkezlerinin başında gelen Karpatların başlıca kayak merkezi Bukovel, yeni yıl ve noel tatili için de Ukrayna’da en renkli yerlerden biri. Kayak yapıp, Batı Ukrayna’nın muhteşem doğasını görmek ve yeni yıla keyifli bir ortamda girmek için Karpatlar en doğru adreslerden biri. Tur acentelerinden ulaşım, konaklama, gezi, yılbaşı programının dahil olduğu paket turların fiyatları kişi başı 3000-4000 grivnadan başlıyor.

VOLIN

Ukrayna’nın kuzeybatısındaki tarihi Volın kenti de yılbaşına romantik bir havada girmek isteyenler için güzel bir alternatif. Ortaçağ’a yolculuk yapıp, unutulmaz bir yılbaşı tatili için Volın’ı da gündeminize alabilirsiniz.

“UKRAYNA’NIN PARİS’İ”: ÇERNOVTSI

“Ukrayna’nın Parisi” ya da “küçük Viyana” da denilen Çernovsı, Lvov’dan sonra ülkenin ikinci kültür merkezi olarak kabul ediliyor. Araştırmalarda “Ukrayna’nın en yaşanılası kenti” olarak gösteriken Çernovtsı, sizi adeta tarihte yolculuğa çıkarıyor. Kiev’e 500 kilometre mesafede olan Çernovtsı’ye Kiev’den tren veya otobüs ile 9-11 saatte ulaşmak mümkün. Çernovtsı Odessa’ya yaklaşık 500, Lviv’e 300 kilometre uzaklıkta.

LVOV

Ukrayna’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Lviv (Lvov) kenti, tarih, kültür ve eğlenceyi birleştiren yılbaşı tatili arayanlar için güzel bir alternatif. “Küçük Viyana,” “Küçük Paris”, “Müzeler kenti”, “Ukrayna’nın Piyemonte’u”, “Ukrayna’nın Prag’ı” gibi birçok farklı şekilde anılan Lvov yılbaşında da dünyanın dört bir yanından turistleri ağırlıyor.


Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2017, 18:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109