Türk iş adamına Rusya’da sebepsiz yere 7 yıl hapis

Rusya’nın yabancı vatandaşlara uyguladığı baskı gün geçtikçe daha da artıyor.

Türk iş adamına Rusya’da sebepsiz yere 7 yıl hapis
 Türk adamına Rusya’da sebepsiz yere 7 yıl hapis
Rusya’nın yabancı vatandaşlara uyguladığı baskı gün geçtikçe daha da artıyor.
Özellikle sınırda uçak düşürme olayından hemen sonra Türkiye ile ilgili diplomatik ilişkilerini en alt seviyeye indiren Rusya, Türk vatandaşlarına uyguladığı baskı ve haksızlıklarda sınır tanımıyor.
2014 yılının Aralık ayında Rusya’nın Moskova kentinden Nijny novygorod kentine ticari bir bağlantı için giden iş adamı Aziz Şenel ve Tuncay Bingül, işlerini bitirdikten bir süre sonra dönüş yoluna koyuldukları sırada iki sivil araç yolunu keserek durdurmaya çalışır. Sivil şahısların çete olduğunu düşünen Aziz Şenel ve ortağı Tuncay Bingül, panikle durmayarak yollarına devam ederek Moskova'ya varırlar. Bu işin aslını öğrenmek için ertesi gün tekrar Nijny novygorod şehrine dönmeye karar veren Şenel, şehre gelir gelmez, FSB (eski ismiyle KGB) ajanlarının dur ihtarına uymayıp kaçtıkları için tutuklanır. 14 ay sürekli ertelenen mahkeme, Türkiye'nin Suriye sınırındaki uçak düşürme olayından sonra geçtiğimiz şubat ayında Aziz Şenel’i sorgusuz ve hiçbir delil olmadan 7 yıl hapse mahküm eder. Fakat Rus makamları bununla da yetinmeyip bu cezanın az olduğunu öne sürerek Aziz Şenel’in daha çok ceza alması yönünde dilekçe vererek mahkemenin tekrar görülmesini yönünde istekte bulundular. Aziz Şenel'in avukatı, bu haksız karar üzerine Moskova yüksek mahkemesine temyize başvurarak hakkını savunmaya devam ediyor. 17 Mayısta tekrar mahkemesi görülecek olan Aziz Şenel, duruşmaya ancak canlı tele bağlantı ile katılabilecek.

Haksız bir şekilde eşinin içerde tutulduğunu söyleyen Anastasya Şenel,  Defalarca gerek Rus makamlarına, gerekse Türk makamlarına yazı yazan Anastasya Şenel, olumlu bir cevap yada bir sonuç alamadığını söyleyerek şöyle devam etti; “Olay ile ilgili şahitler ile görüştük fakat tehdit edildikleri için onları bile mahkemeye götüremedik. Oğlum ve ben çaresizlik içinde eşimin durumu için beklemekten başka bir şey yapamıyoruz” diyerek Türkiye Cunhuruyeti Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109