Kaçırdığı köpeğe tecavüz ederken yakalandı

İstanbul Ataşehir'de kaçırdığı Ayşa isimli çoban kırması cinsi köpekle uygunsuz yakalandığı iddia edilen Ş.Ş. hakkında görülen dava, şahitlerin hazır edilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Kaçırdığı köpeğe tecavüz ederken yakalandı

Olay 12 Temmuz 2011 tarihinde Ataşehir İçerenköy’de meydana geldi.  Tülin Elmasoğlu’nun iddiasına göre, evinin bahçesinde bağlı olan "Ayşa" isimli çoban kırması cinsi köpeği gece 01.00 sıralarında bir kişi tarafından kaçırıldı. Durumu polise bildiren Elmasoğlu, bu kişinin köpeğini bir otomobile koyarak hızla uzaklaştığını söyledi. Polis ekiplerinin çevrede yaptığı araştırmada Ş.Ş. adlı kişinin köpekle birlikte aracın içinde uygunsuz halde yakaladığı iddia edildi. Gözaltına alınan Ş.Ş. çıkarıldığı savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İLK DURUŞMA GÖRÜLDÜ

Ş.Ş. hakkında "mala zarar verme", "hırsızlık" gerekçeleriyle açılan davanın ilk duruşması Kadıköy 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Duruşmaya köpeğin sahibi Tülin Elmasoğlu ve hayvanseverler katılırken tutuksuz sanık Ş.Ş. yer almadı. Duruşma tanıkların hazır edilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

HAYVANSEVERLERDEN TEPKİ

Çıkışta açıklama yapan köpeğin sahibi Tülin Elmasoğlu, "Köpeğim bahçemden kaçırıldı ve polisler zanlıyı tecavüz ederken yakaladı. Hemen şikayetçi oldum, karşı taraf ve şahitler gelmedi" diye konuştu. Bir grup hayvansever de tepki amacıyla bir basın açıklaması yaptı. Yaşam Hakları Saygı Derneği Başkanı Özgün Öztürk, “Köpeği kaçıran kişi birkaç saat sonra köpeğe tecavüz ederken yakalandı. Hayvana tecavüzün hiçbir şekilde tedavisi yok" dedi.


Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2012, 20:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER