Uzaktaki yakınlar’ Pendik’te

Uzaktaki yakınlar’ Pendik’te

Uzaktaki yakınlar’ Pendik’te
Uzaktaki yakınlar’ Pendik’te

Yıllardır Asya, Afrika ve Ortadoğu’da onlarca ülkede gönüllü sağlık çalışmalarında yer alan Pendik Devlet Hastanesi Anestezi Teknikeri Sevim GENÇ, objektifinden yansıyan 

 ‘Uzaktaki Yakınlar’  fotoğraf sergisini,   Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşturuyor.

Açılışını Belediye Başkanı Kenan Şahin’in yaptığı sergi, yoksul ülkelerdeki insanların hangi koşullarda yaşamlarını sürdürdüklerini çarpıcı karelerle gözler önüne serdi.

Asya, Afrika ve Ortadoğu’da onlarca ülkede gönüllü olarak sağlık çalışmalarında yer alan Pendik Devlet Hastanesi Anestezi Teknikeri Sevim Çelik’in objektifinden yansıyan   ‘Uzaktaki Yakınlar’  fotoğraf sergisi Pendik Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Açılışta kısa bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Kenan Şahin serginin oldukça anlamlı olduğunu belirterek; “Sergide bulunan fotoğraflar o bölgelerde yaşayan insanların günlük hayatını yansıtması ve sıkıntılarını paylaşmak adına bizlere bir pencere açıyor. Oldukça kısıtlı imkânlarla yaşama mücadelesi veren ve sağlık hizmetlerinden yoksun insanlara destek veren sağlık gönüllüsü arkadaşlarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum ”dedi.

Sergiden elde edilecek gelir, gönüllü sağlık kuruluşlarına hibe edilecek

Fotoğraf çalışmaları ve sergi hakkında da bilgiler veren Sevim Çelik, hayatı bir fotoğraf karesinden görmeye çalıştığını ifade etti. Çelik; “2006 yılından beri çeşitli yardım dernekleri vasıtasıyla Sudan-Darfur, Mali Bamako, Nijer-Tessaoua, Pakistan-Multan gibi bölgelerde ihtiyaç sahibi insanlara yardımda bulunmak üzere çalışmalara katılıyorum. Bizlerin emek vermeden kolayca ulaşabildiği hizmetler, gittiğim birçok ülkede lüks olarak sayılıyor. Elimizdeki imkânların kıymetini bilelim ve ihtiyaç sahibi insanlar için neler yapabiliriz diye bir düşünelim”  diyor.  18 Şubat’a kadar gezilebilecek sergi de 52 fotoğraf bulunurken elde edilecek gelir Nijer, Sudan, Mali ve Pakistan’da hizmet veren gönüllü sağlık kuruluşlarının çalışmalarında kullanılacak.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER