Pendik'de Pastane, market ve balıkçılara sıkı denetim

Pendik'de Pastane, market ve balıkçılara sıkı denetim

Pendik'de Pastane, market ve balıkçılara sıkı denetim
Pendik'de Pastane, market ve balıkçılara sıkı denetim

Zabıta Müdürlüğü Ekipleri ilçe genelindeki pastaneleri, marketleri ve balıkçıları denetledi. Pastanelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmazken marketlerde son kullanma tarihi geçmiş ürünler, balıkçılarda ise sağlığı olumsuz etkileyen  polyester tezgah tespit edildi.

İlçe genelinde gıda satış yerlerine yapılan denetimler hız kesmeden devam ediyor. Zabıta Müdürlüğü Ekipleri’nin denetimlerde pastaneler, marketler ve balıkçılar kontrol edildi. Marketlere yapılan denetimlerde ürünlerin özellikle hijyenik koşullarda saklanılmasına ve son kullanma tarihlerine dikkat edildi. Bazı marketlerin son kullanma tarihi geçmiş ürün sattıkları tespit edildi. Ekipler, yaklaşık 100 kg’lik tarihi geçmiş ürüne el koyarak imha etti.

Balıkçılarda polyester tezgah tespit edildi

Balık satış yerlerine de denetimler aralıksız sürüyor. Yapılan denetimlerde tezgahların polyester olup olmadığı kontrol edildi. Balıkçıların atık sularını dışarıya akıtmaması, çalışanların sağlık muayene kartları ve fiyat etiketleri denetlendi. Sağlığı olumsuz etkileyen Polyester tezgah kullananlara uyarıda bulunuldu ve değiştirmeleri için süre verildi.

Pastaneler sınıfı geçti

Gıda mühendisi, veteriner hekim, su ürünleri mühendisi ve zabıta memurları ilçedeki pastaneleri de ayrıntısı ile denetledi. Denetlenen işyerlerinde öncelikli olarak işletmelerin ruhsat ve üretimlerine dayalı kontroller gerçekleştirildi. Pastane ve tatlı imalathanelerinin genel olarak sağlık koşullarını sağladıkları tespit edilirken; bazı işyerlerine, sağlığı olumsuz yönde etkilemese de noksanlıklarını gidermeleri konusunda uyarılarda bulunuldu. Yetkililer, gıda üretimi ve satışı yapılan tüm işyerlerine yıl boyunca düzenli olarak denetimlerin süreceğini bildirdiler.




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109