Pendik'de Park yasağına uymayanlara davullu zurnalı ikaz!

Pendik'de Park yasağına uymayanlara davullu zurnalı ikaz!

Pendik'de Park yasağına uymayanlara davullu zurnalı ikaz!
Pendik'de Park yasağına uymayanlara davullu zurnalı ikaz!


Pendik Belediyesinin Alt Kaynarca Mahallesi’nde başlattığı ‘Çevre Temizlik Pilot Bölge Çalışması’ ilginç görüntülere sahne oldu. Park halindeki araçlar temizlik çalışmasına engel olunca, Belediye Başkanı Kenan Şahin çareyi sokaklarda davul, zurna ve tellal eşliğinde gezerek vatandaşları bilgilendirmekte buldu.

Sabahın ilerleyen saatlerinde pilot bölge Alt Kaynarca’yı sokak sokak gezerek vatandaşları bilgilendiren Belediye Başkanı Kenan Şahin, park edilmiş araçların belediye tarafından hazırlanan boş noktalara çekilmesi konusunda anons yaptı. Sokakta hem belediye yetkililerini, hem de davullu zurnalı tellal eşliğinde Yıldırım Bayazit İlköğretim Okulu öğrencilerini gören mahalle sakinleri, önce şaşırdı ardından Belediye Başkanı Kenan Şahin’i selamlayarak hassasiyetinden dolayı tebrik etti.

Sokaklar kısa sürede pırıl pırıl oldu

Araçların boş yerlere çekilmesinin ardından Ravo aracı, sokakları hızlı bir şekilde temizleyerek pırıl pırıl yaptı.  Temizlik sonrası değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Kenan Şahin,  Pendik’i daha temiz bir kent yapmak için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade ederek vatandaşlardan temizlik araçlarına, görevleri sırasında yardımcı olmalarını istedi. Alt Kaynarcalıların her Çarşamba 09.00 ile 10.30 saatleri arasında araçlarını hazırlanan park yerlerine çekmeleri gerektiğini yineleyen Başkan Şahin; “Bazı vatandaşların araçlarını sokaklardan kaldırmaması işimizi oldukça güçleştiriyor. Bu sebeple ‘sağır sultan bile duysun’ diye bu yürüyüşü gerçekleştirdik. Bu yürüyüşün tekrarına ihtiyaç durmayacağımızı umuyorum ” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER