Pendik'de Kontrolsüz kazılara çözüm randevulu sistem

Pendik'de Kontrolsüz kazılara çözüm randevulu sistem

Pendik'de Kontrolsüz kazılara çözüm randevulu sistem
2500 inşaatın devam ettiği Pendik’te kontrolsüz kazı çalışmaları kaynak israfına sebep oluyor. Pendik Belediyesi de bu durumun önüne geçebilmek için İGDAŞ, AYEDAŞ ve İSKİ gibi kurumlarla görüşmelerini sürdürüyor. Vatandaşın parasını ‘boz-yap’ şeklinde israf etmeyeceklerini yineleyen Belediye Başkanı Kenan Şahin,  ‘tranşelerde randevulu sistemi’nin en etkili çözüm önerileri arasında başı çektiğini söyledi.

Pendik Belediyesinin kontrolsüz kazılar sonucu meydana gelen kaynak israfına yönelik çözüm arayışları sürüyor. Bu kapsamda İGDAŞ, AYEDAŞ ve İSKİ gibi kurumlarla, görüş alışverişinde bulunuluyor. Belediye Başkanı Kenan Şahin henüz net bir çözüm bulunmamasına karşın vatandaşın parasını ‘boz-yap’ şeklinde israf etmeyeceklerini yineleyerek, ‘tranşelerde randevulu sistem’in öne çıkan çözüm önerileri arasında en başta yer aldığını belirtti.

‘Ortak bilgi ağı’ kurulması gündemde

İSKİ, İGDAŞ, Türk Telekom ve AYEDAŞ ile yapılan görüşmelerde elektrik, su gibi altyapı çalışmalarının ‘kurumlar arası koordinasyon’la gerçekleşmesi konusunda görüş birliğine varılmış durumda. Bu kapsamda Pendik Belediyesinde, bu kurumlara ait bir bilgi ağı kurulması gündemde. Bu sayede hangi kurumun, nerede, ne zaman kazı yapacağının bilgi ağına kaydedilerek değerlendirilmeye alınması planlanıyor. 

Pendik’te devam eden inşaat sayısı 2500

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Kenan Şahin, kazıların vatandaşın konforunu bozmasına ve kaynak israfına sebep olduğunu ve bu durumu ortadan kaldıracaklarını vurguladı. Şahin; “2500 inşaatın devam ettiği Pendik’te kazı konusundaki sıkıntıları gidermeye çalışıyoruz. İnşaata başlanıldığında elektrik ve su için kazı yapılıyor. Belli bir süreden sonra kanalizasyon ve sonrasında da İGDAŞ  çalışma yapıyor. Yine aradan zaman geçtikten sonra Telekom kazı yapıyor. İşte ayrı ayrı yapılan bu kazıların bize büyük maliyeti oluyor. Bu sıkıntıyı ortak akılla, kurumlarla görüşerek çözmek istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

Ayrı ayrı kazıların maliyeti büyük oluyor

Pendik Belediyesinin kazıların koordineli bir şekilde gerçekleşmesi için başlattığı girişimlerin en büyük sebebi kaynak israfını önlemek. Örneğin; bir sokakta gerekleştirilen doğalgaz çalışması bittiğinde belediye ekipleri asfalt dökmek için harekete geçiyor ve sokağı araçlarla yayaların sağlıklı kullanabileceği hale getiriyor. Aynı sokak bir iki ay sonra kanalizasyon için kazınıyor, ardından ekipler yeniden asfaltlama çalışması yapıyor. Bu durumda kaynak israfına sebep oluyor. Özellikle kışın yapılan kazılar çok daha büyük sıkıntıya sebep oluyor. Çünkü soğuk havada dökülen asfalttan tam olarak randıman alınamıyor, bu da vatandaşın tepkisine yol açabiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109