Pendik'de Gönüllü Kadınlar, ihtiyaç sahibi ailelere Gönül’ köprüsü oldular

Pendik'de Gönüllü Kadınlar, ihtiyaç sahibi ailelere Gönül’ köprüsü oldular

Pendik'de Gönüllü Kadınlar, ihtiyaç sahibi ailelere Gönül’ köprüsü oldular
Pendik Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Gönüllü Kadınlar, ihtiyaç sahibi aileler ile gönül köprüsü kurmaya devam ediyor.

Sosyal yardımların doğru ve etkin kullanımı için yoğun uğraş veren gönüllüler, Pendik mahallelerinde sağlık problemleri olan, yaşlı, kimsesiz ve hasta bakan kadınları bir araya getirerek bir nebze olsun yüzlerde tebessüm oluşturmaya çalışıyor. Her gün bir mahalleyi tarayan gönüllüler, belediye tarafından tahsis edilen araçlarla Güzelyalı Sahil Tesisleri’nde misafir ediliyor. Belediye tarafından yemek ikramında da bulunulan kadınlar, yapılan hizmetlerden dolayı yetkililere teşekkür etti.

4 yıl sonra ilk kez dışarı çıktı

Kadınlar ile bir araya gelen gönüllüler, içinde dramatik hikayeler barındıran hayatlarla da karşılaştı. Kimisi yıllardır evden dışarı adım atmamış, kimisi engelinden dolayı sadece pencereden gökyüzünü izlemiş, kimisi de yatalak olan hastasını bırakıp dışarı çıkmaya fırsat bulamamış. Bu taramalar sırasında özellikle dikkati çeken bir aile vardı ki onun hikâyesi çok farklıydı. Şeker hastalığı yüzünden bacağı kesilmek zorunda kalan Aynur Tazegül, adeta hayata küsmüştü. Dünya ile ilişiğini kesen Tazegül, tam 4 yıl 2 ay sonra gönüllülerin telkiniyle dışarı çıkarak yeniden dünyaya gelmiş gibi oldu. Şizofren hastası kızına bakan Tazegül, uzun yıllar sonra dışarıya çıkmasına sebep olan belediye yetkililerine şükranlarını sunarken; emek veren herkese teşekkür etti.




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109