Pendik'de Geleceğin yıldızları parlamaya başladı

Pendik'de Geleceğin yıldızları parlamaya başladı

Pendik'de Geleceğin yıldızları parlamaya başladı
Pendik Belediyesinin öncülüğünde ‘Hayatınıza Spor Katın’ sloganıyla geçtiğimiz haziran ayında başlatılan 10 bin Pendikli çocuğun eğitim alacağı ücretsiz ‘Basketbol Okulları’nda eğitimler ara vermeden devam ederken; kayıtlı öğrenci sayısı şimdiden 4 bini geçti. Aldıkları eğitimlerle her geçen gün aşama kaydeden öğrenciler ise şimdiden hedeflerini milli takımlar olarak belirledi.

Pendik Belediyesinin öncülüğünde ‘Hayatınıza Spor Katın’ sloganıyla geçtiğimiz haziran ayında başlatılan 10 bin Pendikli çocuğun eğitim alacağı ücretsiz ‘Basketbol Okulları’nda eğitimlere ara vermeden devam ediliyor.  Yaz ve kış dönemi olmak üzere iki etaptan oluşan projede yaz döneminde 4 binin üzerinde kayıtlı öğrenci, Pendik bölgesinde ki yedi spor salonunda eğitim alıyor. Organizasyona belediyenin yanı sıra Balkan Yeşilbağlar Spor Kulübü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Basketbol Federasyonu da destek veriyor.

Her öğrenciye bir top ve ücretsiz spor seti

Basketbol okullarına kayıt yaptıran öğrencilerin ihtiyaçları velilere herhangi bir külfet yüklenmeden belediye tarafından karşılanıyor. Kayıt yaptıran her öğrenciye ücretsiz olarak forma, şort, çanta ve çorapta veriliyor. Azami 25 öğrencinin yer aldığı gruplarda her çocuğa bir top düşerken salonlarda akademik kariyerli en az 3 antrenör yer alıyor. Toplamda 24 antrenmana denk gelen dönem sonlarında yapılacak seçmelerde yetenekli ve bu sporu ileride profesyonel olarak yapmaya elverişli çocuklar Balkan Yeşilbağlar Spor Kulübü bünyesinde yer alacak ve müsabık sporcu olarak kulübün alt liglerdeki takımlarında oynamaya hak kazanacak. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Basketbol Okulları Genel Koordinatörü İzzet Han, hedeflerinin Pendik’i basketbolda Türkiye’nin en popüler merkezi haline getirmek olduğunu amaçlarının ise çocuklara sporu ve basketbolu kazandırmak bu sayede de çocukların sporun içinde kalarak sağlıklı nesiller yetişmesine vesile olmak şeklinde konuştu. Öte yandan basketbol okulları kış dönemi kayıtları ise okullar açıldıktan sonra başlayacak.
Kayıtların devam ettiği salonlar;    

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109