Pendik Belediyesin'den Esnafa müjdeli haber

Pendik Belediyesin'den Esnafa müjdeli haber

Pendik Belediyesin'den Esnafa müjdeli haber
Esnafa müjdeli haber
Pendik Belediyesi ile İSPARK’ın Pendik Merkez’deki otopark ücretleri konusunda sürdürdüğü görüşmeler tamamlandı. Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin; “İstedik ki, otopark ücretleri hem uygun olsun hem de cadde ve sokaklarda park etmek isteyen müşteriler boş yer bulabilsin. Böylece alışveriş artsın ve ekonomi canlansın.” şeklinde konuştu.

Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, Pendik çarşı ekonomisinin daha da gelişmesi amacıyla İSPARK (İstanbul Otopark İşletmeleri A.Ş.)’nin Pendik merkezdeki cadde üzeri ve açık otoparklar konusunda yürüttüğü ‘Otopark ücretlerini en makul seviyeye çekme ve otoparklardan maksimum istifade etme’ konusuyla ilgili olarak Namık Kemal, 23 Nisan ve 19 Mayıs caddelerindeki esnafla bir araya geldi. Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde yapılan toplantıda konuşan Başkan Şahin, İSPARK yönetimi ile yaptıkları müzakerelerde ücret tarifeleri konusunda ciddi bir aşama kaydettiklerini belirterek, “Pendik merkezinde bulunan otoparklarda 1 saati geçmeyen parklanmalar çoğunlukta olduğu için ‘0-2 saat 4 TL’ tarifesinden ‘0-1 saat 2 TL’ tarifesine geçilmesini kararlaştırdık. İlk saati geçen her saate karşılık ücret 3 TL artacak.”dedi.

Aylık abonelik 120 TL’den 60 TL’ye indi

 Bunun, merkez esnafı ve müşterisi lehinde çok önemli bir karar olduğunun altını çizen Başkan Şahin, ayrıca esnaflar için bir diğer iyileştirme olarak, araçlarını sahildeki açık otoparklara 120 TL’ye abone yaparken şimdi 60 TL’ye, Orhan Maltepe Caddesi ve Lale Sokak kesişimindeki katlı otoparkta da 100 TL’den 50 TL’ye çektiklerini kaydetti. Başkan Şahin, “İstedik ki, otopark ücretleri hem uygun olsun hem de cadde ve sokaklarda park etmek isteyen müşteriler boş yer bulabilsin, alışveriş artsın ve ekonomi canlansın.” şeklinde konuştu. Pendik merkezindeki esnaflar, yeni uygulamadan oldukça memnun olduklarını belirtirken, Başkan Şahin toplantıya katılan her esnafla ayrı ayrı görüş alışverişinde bulunmayı da ihmal etmedi. Başkan Şahin konuşmasında esnafla toplantıların süreceğini de sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109