Pendik Belediye Başkanı, Proje kültürüne sahip olmamız gerek”

Pendik Belediye Başkanı, Proje kültürüne sahip olmamız gerek”

Pendik Belediye Başkanı, Proje kültürüne sahip olmamız gerek”
Pendik Belediye Başkanı, Proje kültürüne sahip olmamız gerek”

Pendik Belediyesi Pendiklilerin AB fonlarından yararlanarak proje gerçekleştirilmesi konusundaki desteklerini sürdürüyor. Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’ndeki programda konuşan Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, toplum olarak proje kültürüne sahip olmamız gerektiğini belirterek; “Bu kültürü ticari hayatımıza yerleştirirsek, maddi anlamda daha etkin sonuçlar alırız” dedi. 

Pendik Belediyesi tarafından 16–17 Aralık tarihlerinde Avrupa Birliği fon ve hibelerinden yararlanmak için proje hazırlama ve yönetim eğitimi düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimde, AB Mali Yardımları, Proje Döngüsü ve Yönetimi, Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı, AB Proje Hazırlanması ile ilgili teorik ve uygulamalı bilgiler verildi. Eğitim programının açılış konuşmasını yapan Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, millet olarak planlı çalışma konusunda bazı noksanlıklar olduğunu vurgulayarak öncelikli olarak ‘Proje Kültürü’ne sahip olmamız gerektiğini belirtti. Şahin konuşmasına şöyle devam etti: “Bu proje hazırlama kültürü ticari hayatımıza yerleştirirsek etkin bir şekilde hizmet ve aynı zamanda ürün elde edeceğiz. AB sürecinden maksimum seviyede yararlanabilmemiz amacıyla Pendik Belediyesi olarak arkadaşlarımızla birlikte en etkin şekilde çalışıyoruz. Bu tür çalışmaları diğer kurumların da yürütmesini umuyorum.” Şahin, eğitime destek veren AB Genel Sekreterliği yetkililerine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Katılımcılara sertifika verildi

Kamu kurum ve kuruluşları, il-ilçe belediyeleri ve STK’lardan katılımcıların gözlendiği toplantıda eğitimi, ilk gün Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Proje Uygulama Başkanı Bülent Özcan; ikinci gün ise İstanbul Ticaret Üniversitesi AB Araştırmaları Merkezi Uzmanı Oğuz Demir verdi. İki gün boyunca eğitime katılanlara katılım sertifikası verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER