Mahir İz Pendik’te ‘iz’ bıraktı

Mahir İz Pendik’te ‘iz’ bıraktı

Mahir İz Pendik’te ‘iz’ bıraktı
Bugüne kadar birbirinden değerli yüzlerce sanatsal etkinliğe  sahne olan Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi bu kez Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden Mahir İz için hazırlanan anma programına ev sahipliği yaptı.

 Programda konuşmacı olarak yer alan Prof Dr. Ersin Nazif Gürdoğan, Prof Dr. Mustafa Öz, Prof Dr. Mahmut Kaya, Prof Dr. Mustafa Uzun ve M. Ertuğrul Düzdağ Mahir İz’in hayatından kesitler sunarak hatıraları ve eserleri hakkında konuklara bilgi verdi. Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Kenan Şahin  Mahir İz’in Türkiye’de sohbet geleneğini en güzel şekilde devam ettirmiş ender şahsiyetlerden biri olduğunu söyledi.

Konuşmasında Pendik’te düzenlenen sohbet programlarına ilginin giderek arttığını ifade eden Şahin, bu durumun sevindirici olduğunu, aynı ilginin kitap okumada da artacağından emin olduğunu belirterek; “Alim değil ama arif bir toplumuz. Bu sebeple kitap okumanın önemini kısa sürede idrak edeceğimizden eminim” dedi.

Başkan Şahin programın açılış konuşmasında Mahir İz’in Türkiye’de sohbet geleneğini en güzel şekilde devam ettirmiş ender şahsiyetlerden biri olduğunu söyledi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER