KOSGEB 55 girişimci sertifika almaya hak kazandı

KOSGEB 55 girişimci sertifika almaya hak kazandı

KOSGEB  55 girişimci sertifika almaya hak kazandı
KOSGEB  55 girişimci sertifika almaya hak kazandı

Pendik Belediyesi - KOSGEB işbirliği ile düzenlenen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılanlara sertifikaları verildi. 55 girişimci, iş kurdukları takdirde KOSGEB’in 27.000 TL’ye kadar geri ödemesiz ve 70.000 TL’ye kadar da geri ödemeli ‘KOSGEB işletme kuruluş desteği’nden yararlanabilecek.

Pendik Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile eğitim ve atölye çalışmalarından oluşan uygulamalı girişimcilik eğitiminin sertifikaları katılımcılara verildi. 55 girişimci, kazandıkları girişimcilik becerilerinin yanı sıra, aldıkları sertifikayla iş kurduklarında KOSGEB’in 27.000 TL’ye kadar geri ödemesiz ve 70.000 TL’ye kadar da geri ödemeli ‘KOSGEB işletme kuruluş desteği’nden yararlanabilecek. Sertifika alan girişimci adayları aynı zamanda hazırlayacakları iş planı ve sertifikalarıyla birlikte KOSGEB’in Yeni Girişimci Desteğine başvurmaya da hak kazanmış oldular.

Girişimciliğe destek sürecek
Sertifika törenine katılan Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, girişimciliğin önemine vurgu yaparak, ekonomi ve ticaretin geliştirilmesine yönelik çalışmalara her zaman destek olacaklarını belirtti. Uygulamalı girişimcilik eğitimi ile istihdam sorunlarının temel çözümü olan girişimciliğin desteklenmesinin hedeflendiğini belirten Başkan Şahin; “Gerçekleştirdiğimiz eğitim programı ile başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve de en önemlisi istihdamın arttırılmasını hedefliyoruz.”dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER