Kardeş belediyecilik sınırları aşıyor

Kardeş belediyecilik sınırları aşıyor

Kardeş belediyecilik sınırları aşıyor
Kardeş belediyecilik sınırları aşıyor

‘Kardeş Şehir’ Kispest ile kardeşlik bağları daha da gelişiyor. Pendik Belediyesi ile Kispet Belediyesi arasında yapılan anlaşma kapsamında öğrenci değişim programı ve iki ülke sanatçılarının katılacağı ortak bir sergi düzenlenecek.

Macaristan’ın Kispest Belediyesi ile geçtiğimiz haziran ayında kardeş şehir anlaşması imzalayan Pendik Belediyesi,  ikinci defa Macar heyeti misafir etti. Kardeş şehir protokolü kapsamında düzenlenebilecek etkinliklerin konuşulduğu ziyarette, öğrenci değişim programı ve iki ülke sanatçılarından oluşan karma sergiler başta olmak üzere çeşitli konular üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.  Toplantıda konuşan Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin birlikte düzenlenecek ortak çalışmaların sadece şehirlerin değil, milletlerin de kardeşliğine vesile olacağını söyledi. Macaristan’ın güzel bir coğrafyaya sahip olduğun u ifade ede Başkan Şahin; “Macaristan ile tarihi ve doğal güzellikler başta olmak üzere birçok ortak noktamız bulunmakta. Düzenleyeceğimiz kültürel organizasyonların özellikle çocuklarımıza büyük faydası olacağını ümit ediyorum” dedi.

Kardeşliğimiz daha da gelişecek

Belediye Başkanı Kenan Şahin’in ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Kispest Belediye Başkanı Peter Gajda, yeniden Pendik’te olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi ve kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı başta Başkan Kenan Şahin olmak üzere tüm Pendiklilere teşekkür etti. Başkan Gajda; “Kardeş belediye anlaşmasıyla, birlikte yapılan çalışmaların sığ kalmaması ve içinin doldurulması için yoğun bir şekilde görüşüyoruz.” diyerek kardeş şehir anlaşmasının önemini vurguladı.

Neler yapılacak?

Pendik Belediyesi ile Kispest Belediyesi arasından alınan kararlar doğrultusunda, önümüzdeki aylarda gençlere yönelik önemli programlar düzenlenecek. Öğrenci değişim programı kapsamında 14-17 yaş aralığındaki 25 kişilik Pendikli öğrenci grubu, Temmuz ayında 10 gün süreyle Macaristan’a gidecek. Ardından Macar öğrenciler, Pendik’e gelerek Türk kültürü ve

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER