İSMEK’le değişti KİŞGEM’le gelişti

İSMEK’le değişti KİŞGEM’le gelişti

İSMEK’le değişti KİŞGEM’le gelişti
İSMEK’le değişti KİŞGEM’le gelişti
“Dünyada insana yardım eden şey tesadüf değil, azim ve sebattır” demiş Samuel Smiles. Bu tür sözleri pek çok yerde görür okur bazen de sevdiklerimizle paylaşır ve onları yapacakları işlerde motive etmek için kullanırız. Sizlerle hikâyesini paylaşacağımız Sevim Tali’de bu söze harfi harfine uyan, kendi kendini motive eden bir KİŞGEM’li.

Sevim Tali, 1973 yılında başarı ile mezun olduğu Bursa Karacabey Lisesi’nden sonra üniversitenin FKB (Fizik Kimya Biyoloji ) bölümünü kazanmasına rağmen babasının üniversite okumasını istememesi üzerine eğitim hayatını noktalamış. Sıkıcı geçen ev hayatını biraz renklendirmek amacıyla uğraştığı dikiş-nakış işleri bir süre sonra vazgeçilmez tutkusu olmuş. Üç yıl boyunca hem kendi çeyizini hazırlamış hem de dışarıdan sipariş aldığı işleri yaparak ev ekonomisine de katkıda bulunmuş. Şimdi ise azmi sayesinde 5 yıldızlı bir otelde dükkân açarak ürettiklerini satma imkânı buluyor.

Üretime 13 yıllık zorunlu ara
Evde geçen üç yılın sonunda kendisine talip olan tasarımcı eşi ile yaşamaya başlayan Sevim Tali, Bursa’dan getirmiş olduğu küçük dikiş makinesi ile çeyiz işleri yapmaya devem etmiş. Bir süre sonra yetenekleri ve kendine özgü otantik ürünleri ile farklı çalışmalar yapan Tali, VAKKO ile çalışmaya başlamış ve 8 yıl bu firmanın siparişlerini ısmarlama usulü hazırlamış. Yalnız bu sağlıklı çalışmasına ikinci çocuğunun geçirmiş olduğu rahatsızlıktan dolayı 13 yıl ara vermek zorunda kalmış.
Dönüm noktası İSMEK
Kızının sağlığına kavuşmasının ardından tekrar çalışmalara devam Sevim Tali,  kendi adına açtığı ufak atölyesinde çeyiz işleri yapmaya devem ediyor. Ama çağa ayak uydurmak eski nakış işlerine modernize etmek ve farklı ürünler elde etmek için AB Kadın Girişimcilik Programı’na katılıyor. Daha sonra İSMEK’e (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları )  kayıt yaptırarak burada eğitimlerini sürdürüyor.
“Teşekkürler KİŞGEM”
2007 yılında ise Kurs hocası Dilek Zeybek vasıtasıyla KİŞGEM’le (Kadın Girişimci İş Geliştirme Merkezi ) tanışan Tali 3 yıldır çalışmalarını Pendik KİŞGEM’de kurduğu atölyesinde sürdürüyor. Sevim Tali bu merkezde kendisine verilen destekten oldukça memnun. Tali “Burada verilen profesyonel destekler, girişimcilik üzerine verilen eğitimler sayesinde ufkum genişliyor. Bu eğitimler sayesinde birçok kurum ve kuruluşa iş yapma fırsatı yakaladım ve kendime olan özgüvenim kat be kat çoğaldı” diyor.

Green Park Otel’de dükkân açtı
KİŞGEM sayesinde tasarımlarını ve ürünlerini doğru pazarlama sayesinde birçok kuruluşa satan Tali son olarak oteller için tasarlamış olduğu havlu yastıklara pazar arıyor. Bu sırada randevu aldığı Green Park Otelleri Sahibi Adil Üstündağ’a projeden ve ürünlerden memnun kalıyor. Üstündağ, Tali’nin gösterdiği hırsı sayesinde Pendik Green Park Otel’deki imkânlarını seferber ederek otelde dükkân açmasına da ön ayak oluyor. O, Şimdi Green Park Pendik içinde açtığı dükkânı sayesinde yurtiçi ve yurtdışından gelen müşterilerine, ürünlerini birinci elden pazarlama şansı bulmuş durumda. Dükkânında kasnak nakışı, el işi düğün davetiyeleri, çoraplar, yastıklar, havlular, yelekler,  işlemeli kotlar olmak üzere onlarca ürünün satışını gerçekleştiriyor. 

Diğer Haberler için tıkla

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER