İki sanat projesi Pendik’te hayat bulacak

İki sanat projesi Pendik’te hayat bulacak

İki  sanat projesi Pendik’te hayat bulacak
Pendik Belediyesi gerçekleştirdiği kültür-sanat etkinliklerine iki sanat projesi ile devam ediyor. Crown Plaza’da sanatçılarla toplantı düzenleyen  Belediye Başkanı Kenan Şahin; proje üzerinde çalıştıklarını, önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını söyleyerek; “Türkiye’nin farklı noktalarında atölyesi olan sanatçıları bir araya getirecek  bir proje” dedi.  

Hattattan çiniye, dijital resim çiziminden geleneksel tüm sanatlara kadar farklı sanat dallarındaki birçok usta sanatçı, Pendik Crown Plaza’da bir araya geldi. Sanatçılarla sohbet eden Belediye Başkanı Kenan Şahin, ilçede sanatın kalitesini daha da arttırmaya yönelik iki yeni sanat projesi üzerinde çalıştıklarını söyledi. Projelerle ilgili sanatçıların görüşlerini tek tek not eden Başkan Şahin; “Türkiye’nin farklı noktalarında atölyesi olan sanatçıları bir araya getirecek  bir proje” diyerek projeleri önümüzdeki dönemlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.

Sanata ilgi her geçen gün artıyor

Toplantıda kültür-sanat alanında yapılan faaliyetlerin meyvelerini toplamaya başladıklarını belirten Başkan Kenan Şahin; “Geleneksel sanatlardaki kursiyerler üç, dört senede ustalaştı. Harika sanat ürünleri üretiyorlar. Gayretler boşa gitmedi. Enstrüman kurslarına her yıl 500 kursiyer katılımı oluyor. Bunun yanında Pendik’te tam dört musiki cemiyetimiz oldu. Buna katkı vermek için bir de  Türk halk müziği korosu oluşturulması için girişimde bulunduk” bilgilerini verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109