Hilye-i Resul, Pendik’te sergi oldu

Hilye-i Resul, Pendik’te sergi oldu

Hilye-i Resul, Pendik’te sergi oldu
Hz. Muhammed (S.A.V.)’in şemailini anlatan Mehmet Çebi koleksiyonu Hilye-i Şerifler ve Tesbih Sergisi, Pendik Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde ziyarete açıldı.

Sergi açılışına Pendik Kaymakamı Cafer Odabaşı, Belediye Başkanı Kenan Şahin, İlçe Müftüsü Ziya Ersin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Atasoy ve çok sayıda Pendikli iştirak etti. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Kenan Şahin, açılışı yapılan hilye ve tesbih sergisinin Pendik’te yapılıyor olmasından dolayı oldukça memnun olduğunu belirterek, “Mübarek Ramazan ayının ilk gününde gerçekleştirilen bu ulvi ve değerli sergi, yirmi altı gün boyunca Pendik’i şereflendirecek. Ümit ederim ki, her Pendikli bu muazzam sergiyi en az bir kere olsun gelip ziyaret edecektir” şeklinde konuştu.
Hat sanatının en güzide eserleri

Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in vefatlarından sonra yazılan ve Efendimiz’in şemailini anlatan hilye-i şerifler, tarih boyunca hat sanatının en güzide eserleri olarak kabul edildi. Sitil ve istif olarak belirli kalıplar içerisinde yazılan hilyeler, son dönemde Türk hat sanatçılarının yeni sitil ve istifleriyle hat sanatının en güzide eserleri olmaya devam ediyor. Sergide yer alan ikisi klasik, on sekizi ise yeni formlarla ortaya konan toplamda yirmi adet birbirinden güzel hilye-i şeriflerin, önümüzdeki günlerde Vatikan’da düzenlenecek olan Türk Hat Sanatı Koleksiyonu’nda da yer alması bekleniyor.

Fildişinden mercana, kehribardan ambere tesbihler

Âlemlerin Yaratıcısı’nın Kur’an-ı Kerim’de yer alan Esma’ül Hüsna(En güzel isimleri)’sını anımsatan tesbihler, İslamiyet’in en önemli sembollerinden biri kabul ediliyor. Sergide yer alan onlarca tesbih, fildişinden mercana, kehribardan ambere, kaya kristalinden firuzeye kadar farklı taşların sanatçı hassaslığıyla kullanımından oluşuyor.  Çok ince, zarif ve titiz bir çalışmanın ürünü olan Mehmet Çebi Koleksiyonu, sanatseverler için Ramazan’da mutlaka ziyaret edilecek bir adres olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109