GRUP DEBU PENDİKTE

Amerikalı genç sanatçılardan oluşan Grup DEBU Pendik Belediyesinin düzenlediği Ramazan etkinlikleri programında Yunus Emre Kültür Merkezinde sahne alacak.

GRUP DEBU PENDİKTE
İslamiyeti seçtikten sonra ezan sesi duymak için ülkeleri olan Amerikayı terk ederek Endonezyaya yerleşen gençlerin kurduğu Grup DEBU, Pendik Belediyesinin Ramazan etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği organizasyonda sahne alacak.

Grup DEBUyu tanıyalım

Müslüman olduktan sonra, Teksas'tan ayrılarak ezan sesi duyulan bir memlekete göçmeye karar veren bir grup Amerikalı genç Endonezya'ya yerleşerek burada "yoldaki toz" anlamına gelen DEBU adıyla bir grup kurdular. Sarı, siyah ve çekik gözlü Müslümanlardan oluşan Grup DEBU üyeleri, "Amacımız müzikle insanları doğruluğa çağırmaktır" diyor.

Yakaladıkları değişik tını ve yaptıkları müziğin farkı ile dünya çapında bir üne sahipler. Endonezya dışında Çin ve Mısır'da da hayran kitlesi olan DEBU'nun Mısır'daki konserleri ortalama 20 bin kişi tarafından izleniyor. DEBU, dünyaya Endonezya dilinin yanı sıra, İngilizce ve Türkçe ile de sesleniyor.
Kanun, ud, saz, bağlama, yaylı tambur gibi sazları DEBU'nun müziğinde duymak mümkün. İlk üç albüm, Endonezya dilinde yayınlandı. Son albümleri ise ilk kez farklı bir dilde hazırlandı. "Hep Beraber" adlı albüm çalışması da Türkiye'de piyasaya sürüldü. Grup, dünyaya Endonezya dilinin yanı sıra İngilizce ve Türkçe ile de sesleniyor.

Tarih: 12 Ağustos 2011 Cuma
Saat: 21.30
Yer: Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109