Dikkat! İlanlar ‘el’ yakmasın

Dikkat! İlanlar ‘el’ yakmasın

Dikkat! İlanlar ‘el’ yakmasın
Pendik Belediyesi el ilanı ve broşürlerin oluşturduğu çevre ve görüntü kirliliğini önlemek amacıyla bir tembihname yayınladı. Buna göre; park halindeki araçların cam ve sileceklerine ilan sıkıştırılmayacak, yayaların geliş gidişini kesecek şekilde el ilanı dağıtılamayacak.

Pendik Belediyesi, reklam ve tanıtım amacıyla dağıtılan broşürlerin oluşturduğu çevre kirliliğini önlemek amacıyla bir takım önlem aldı. Geçtiğimiz günlerde belediye meclisinden çıkarılan tembihname ile getirilen düzenlemeler arasında en dikkat çekici unsur bundan sonra broşürlerin üzerinde “OKUDUKTAN SONRA LÜTFEN YERE ATMAYINIZ” uyarısının bulunma zorunluluğu. Pendik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yürütülecek denetimlerde firma ve kurumların getirilen yasaklara uyulmaması halinde 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ve 1608 sayılı Ceza Kanuna’na göre işlem yapılacağı bildirildi.

 El ilanı, broşür ve afişler için getirilen yasaklar ise şunlar;

İzinsiz el ilanı dağıtılması

Her türlü tanıtım ve reklam amaçlı el ilanı ve broşürlerin bina girişlerine ve posta kutularına atılması,

Yayaların ve araçların geliş gidişini kesecek şekilde el ilanı ve broşürlerin dağıtılması,

Belediyece belirlenen yerlerin dışında her türlü bez afiş, el ilanı ve broşürlerin dağıtılması,

Belediyece belirlenen ilan ve reklam panoları dışında Kamu ve Özel’e ait duvarlara, direklere, ağaçlara, çöp konteynerlerine, telefon kulübelerine afiş, ilan, resim ve tanıtıcı her türlü reklamın yapılması,

Park halindeki araçların cam ve sileceklerine her türlü ilan ve tanıtıcı materyalin bırakılması,

Açılış ve tanıtımlarda belediyeden yazılı müsaade alınmadan palyaço vb. görüntülü ve sesli tanıtım şeklinde çevreye rahatsızlık verecek kampanya ve açılış organizasyonların yapılması.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER